KAYSO BAŞKANI BÜYÜKSİMİTCİ,

KAYSO BAŞKANI BÜYÜKSİMİTCİ,

?OMUZ OMUZA VERİP SIKINTILARI BİRLİKTE AŞMALIYIZ?

Kayseri Sanayi Odası Meclisi Eylül ayı toplantısını gerçekleştirdi... Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy ve Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış´ın da iştirak ettiği toplantıda konuşan KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, ülke ekonomisinde çalkantılar yaşandığını hatırlatarak "Bu dönem omuz omuza verme, sıkıntıları beraber atlatma dönemi. Türkiye´nin kılına zarar gelmesi hepimizin canını yakar" değerlendirmesinde bulundu?

KAYSO eylül ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. KAYSO toplantı salonunda gerçekleştirilen programa Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu üyesi ve KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış, KAYSO meclis üyeleri, meslek komitesi ve disiplin kurulu üyeleri iştirak etti?

Meclis üyelerine hitaben gerçekleştirdiği konuşmasında ekonomide ciddi bir çalkantı süreci yaşandığının altını çizen KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, "Yalın üretimle ilgili AB destekli güzel bir proje hazırlıyoruz. Şu anda ekonomide ciddi bir çalkantı yaşıyoruz. Merkez Bankası faizi yükseltti. Aslında reel gösterge faizini yükseltmiş oldu. Bizler birer meslek örgütüyüz. Yarı kamu kurumuyuz. Sanayi ülkemiz için büyük bir nimet. Sanayisi ve ticareti olmayan ülkelerin durumu ortada. Sanayici yeri gelir borçlanır ama ülkesi ve sanayisi için elinden geleni yapar" değerlendirmesinde bulundu...

Sözlerinin devamında İhracatta katma değer odaklı değişim yapmaları gerektiğini vurgulayan Başkan Büyüksimitci, "Daha çok ihracat için hızlıca çalışmalıyız. Biz ülke olarak dünyada bir başarı hikayesi yazdık. İyi iş yapan insanları takdir etmeliyiz. Üretim ve ihracatta katma değer odaklı değişim yapmalıyız. Bir ürünü mobilya şöyle değerli, çelik şöyle değerli diye ayırmamalıyız. Her ürüne katma değer odaklı yaklaşmalıyız. Üreticinin gerçek maliyetlerini bilerek doğru hareket etmeliyiz. Serbest ekonomiden vazgeçmeden bu işleri tadında kontrol etmeliyiz. Bu dönem omuz omuza verme, sıkıntıları beraber atlatma dönemi. Türkiye´nin kılına zarar gelmesi hepimizin canını yakar" ifadesinde bulundu?

Sözlerinin sonunda ülkemizde gelecekte işsizlik sorunu olabileceğine de dikkat çeken KAYSO Başkanı Büyüksimitci, "Gelecekte işsizlik sorunu olacak gibi gözüküyor. Özel sektörde işsizliğin artmaması için çalışmamız gerekiyor. Devlet bütçesini sıkıntıya sokmayacak şekilde işsizlik fonu yardımıyla insanları işinden etmeyen bir yöntem olmalı" dedi ve ekledi? ?Kayseri´ye model bir fabrika kurulacak. Proje bedeli 14 milyon bütçeli bir model fabrika projesi üzerinde çalışıyoruz. Bu projenin yaklaşık 12 milyonu ise hibe. Model fabrika projesi ile öncelikle sanayicilerimizin eğitimi, verimlilik, üretim eğitimini hem teorik hem de pratik eğitimleri, danışmanlarla sağlayacağımız şekilde model fabrikayı kuracağız. Abdullah Gül Üniversitesi içinde bir alan belirledik. Bu proje hem şehrimiz hem de ülkemiz için ciddi bir kazanç. Her sektöre uygulanabilecek bir model fabrika olacak"

Toplantıya konuk olarak iştirak eden Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy´da Kayso meclis üyelerine seslenerek birlik ve beraberlik çağrısı yapıp "Ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz. İş adamları olarak memleket kaygısı taşıyan insanlarız. Ülke menfaatleri kişisel menfaatlerden daha ön planda olur. Türk milleti mücadeleci bir millettir. Moralimizi bozmadan, azimle mücadele etmemiz lazım. Şu anda devletimize ve birbirimize güvenmemiz gerekiyor. Ecdadımıza ve şehitlerimize olan borcumuzu da çok çalışarak, ödememiz lazım. Hak kaybı olmadan kıdem tazminatı konusunu da çözmemiz gerekiyor. Reel sektör olmasa ülkenin kalkınması mümkün mü? Hepinizden Allah razı olsun. Allah hepinizin yardımcısı olsun. Mücadeleye devam" dedi?

Toplantının bir diğer konuk iştirakçisi Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış´da konuşmasında "Bizler oda başkanlığının yanı sıra, ilimizin sosyal bütün projelerinde yer almak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Özellikle değerli Kayseri milletvekillerime bizim birlik ve beraberliğimizden hiçbir zaman endişeleri olmaması gerektiğini söylüyorum. Milletvekillerimizin de tıpkı bizim birlik ve beraberliğimiz gibi, odalar ve borsalarımızı ziyaret ederek, gerek şehrimizin gerekse de üyelerimizin problemlerini dinleyerek gündeme getirmelerini ve hızlı bir şeklide çözüme kavuşturmaları gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Eylül ayı meclis toplantısı konuşmaların tamamlanmasının ardından, gündem maddelerinin mecliste oylanması ile noktalandı?



"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları

ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan 17 Kayseri firmasını tebrik etti

Başkan Büyükkılıç: "Artık ihtisas fuarları ile Kayseri'miz gündemde"