KAYSO BAŞKANI BÜYÜKSİMİTCİ,

KAYSO BAŞKANI BÜYÜKSİMİTCİ,

?DEVLET KURUMLARINA İLGİ GİRİŞİMCİLİĞİ ÖLDÜRÜYOR?

KAYSO Başkanı Büyüksimitci, ?80´li yıllardan itibaren girişimciliğe verilen önem maalesef son yıllarda devlette çalışmaya doğru rağbet görmeye başladı. Tabi devletinde ihtiyacı var ama buralara bu kadar yoğun ilgi olmasının girişimciliği öldürdüğünü düşünüyorum? dedi

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Erciyes Teknopark ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) işbirliğinde düzenlenen ?Benim İşim Girişim´ İş Fikri Yarışması ödül törenine katıldı.

Başkan Büyüksimitci burada yaptığı konuşmada, ülkemizin kalkınması adına girişimciliği teşvik eden tüm kesimlere teşekkür ederek, Türkiye´nin zenginleşme yolculuğuna genç müteşebbislerle birlikte daha emin adımlarla ilerleyeceğini söyledi.

Globalleşen dünyada rekabet sınırlarının kalktığını ifade eden Başkan Büyüksimitci, ?Evet, artık her ülkeden mal alabiliyoruz, her ülkeye de satabiliyoruz. Üstelik bugün bir malı veya hizmeti üretmek de yetmiyor. Ürettiğimizi en kısa zamanda ve en uygun fiyatla pazara sürmek, ürün veya hizmet yelpazesini müşteri ihtiyaçlarına uyarlayabilmek gerekiyor. İşte girişimcilik, kurumsallaşma ve markalaşma stratejileri bu noktada hayati önem kazanıyor? dedi.

Girişimciliğin geliştirilmesi konusunda yapılan çalışmaları çok önemsediğine vurgu yapan Başkan Büyüksimitci, ?Girişimciliği ülkemizin kalkınmasının temel unsuru olarak görmeliyiz. Ülkemizdeki işsizliğe ve her yıl işgücü piyasasına giren 1 milyon gencimize, iş olanağı sağlamanın tek yolunun da, girişimci sayımızı artırmak, özel sektörümüzün hacmini büyütmek olduğunu bir kez daha belirtmek istiyorum? diye konuştu.

Son yıllarda girişimciliğe dair bazı tehlikeler sezdiğini ifade eden Başkan Büyüksimitci şunları söyledi; ?80´li yıllardan itibaren girişimciliğe verilen önem maalesef son yıllarda devlette çalışmaya doğru rağbet görmeye başladı. 2018 yılı KPSS sınavına 1 milyon 200 binden fazla katılım oldu. Tabi devletinde ihtiyacı var ama buralara bu kadar yoğun ilgi olmasının girişimciliği öldürdüğünü düşünüyorum?

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu önderliğinde, 2007 yılında TOBB Kadın Girişimciler, 2009 yılında da TOBB Genç Girişimciler Kurulunun oluşturulduğuna dikkat çeken Başkan Büyüksimitci, bu kurulların tüm Anadolu´da kendi başarı hikayelerini anlatarak, rol model olarak daha fazla genci ve kadını girişimciliğe teşvik etmek için büyük bir heyecanla çalıştıklarını anlattı.

Son olarak genç girişimcilere seslenen Başkan Büyüksimitci, gençlere öncelikle dürüst olmaları, hayal etmeleri, çalışmaktan vazgeçmemeleri, cesaretli olmaları ve asla pes etmemeleri konusunda tavsiyelerde bulunarak konuşmasını tamamladı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları