KAYSO BAŞKANI BÜYÜKSİMİTCİ,

KAYSO BAŞKANI BÜYÜKSİMİTCİ,

?PİYASALARDAKİ OLUMSUZ ALGI YERİNİ İYİMSERLİĞE BIRAKTI?

Kayseri Sanayi Odası Meclisi Kasım ayı toplantısını gerçekleştirdi? Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çoklakbayrakdar´ın onur konuğu olarak iştirak ettiği toplantıda konuşan Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci ?Yeni Ekonomi Programı´nda ortaya konulan gerçekçi hedeflerle birlikte olumsuz algının artık kendini iyimserliğe bırakmaya başladığı görmekteyiz? değerlendirmesinde bulundu?

Kayseri Sanayi Odası Meclisi Kasım ayı toplantısını gerçekleştirdi. Oda meclis salonundaki toplantıya, KAYSO meclis üyeleri, meslek komitesi, disiplin kurulu ve yüksek istişare kurulu üyeleri ile birlikte onur konuğu olarak Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çoklakbayrakdar iştirak etti?

Toplantının açılış konuşmasını yapan KAYSO Meclis Başkanı Abidin Özkaya, 2016 yılında asgari ücrete verilmeye başlanan teşviğin kasım ayı sonu itibari ile sona erdiğini belirterek, ?Biz bu teşviğin devam etmesinden yanayız. Hepimizin malumu piyasalarda ciddi bir durgunluk var. İşletmelerimizin çarklarını döndürebilmesi için, asgari ücrete teşvikin devam etmesinde büyük yarar olduğunu düşünüyoruz? ifadesini kullandı?

Yılsonuna girilirken sanayicilerin kendi gerçeklerini görmeleri açısından, hiçbir olumlu yada olumsuz faktörü göz ardı etmeksizin firmalarını çek etmesi gerektiği tavsiyesinde bulunan Meclis Başkanı Özkaya, bunun firmaların kendi gerçeklerini görmeleri ve hayatlarını devam ettirebilmeleri açısından son derece önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitçi´de konuşmasında hükümet tarafından alınan tedbirlerin finansal piyasalar üzerindeki olumlu etkilerini görmeye başlandığının altını çizerek başladığı konuşmasında ?Bir taraftan gündemin ekonomi odaklı olması bizleri memnun ederken, diğer taraftan Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak´ın, yeni bir eylem planı üzerinde çalıştıklarını açıklaması ileriye dönük iyimserliğimizi daha da pekiştirmiş durumda. Özellikle 3 aylık sert kur ataklarının ardından, Yeni Ekonomi Programı´nda ortaya konulan gerçekçi hedeflerle birlikte olumsuz algının artık kendini iyimserliğe bırakmaya başladığı görmekteyiz? değerlendirmesinde bulundu?

Piyasalarla birlikte enflasyonla mücadelede de olumlu gelişmeler yaşandığına dikkat çeken Başkan Büyüksimitci, ?Merkez Bankası verilerine göre bir önceki yılın Eylül ayında 4.4 milyar dolar açık veren cari işlemler hesabı, bu yılın Eylül´de 1.83 milyar dolar fazla verdi. Enflasyonla Topyekün Mücadeleye TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu´nun önderliğinde oda ve borsalarımızın ve tüm halkımızın güçlü bir şekilde destek vermesiyle enflasyon daha da düşecektir. Son ÖTV ve KDV düzenlemelerinin de enflasyonla mücadeleye ciddi katkı olacağı açıktır. Türkiye, bugün ağustos ve eylül ayından daha iyi durumdadır? diye konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak´ın, KDV iadelerinin yüzde 50´sinin 10 iş günü içerisinde iade edilmesine yönelik yaptığı açıklamayı olumlu bulduklarını açıklayan Başkan Büyüksimitci şunları kaydetti? ?KDV iadeleri sanayiciler olarak bizim talep ettiğimiz bir konu idi. Şu anda reel sektörün 110-120 milyar TL civarında devletten KDV alacağı var. Bu paranın reel sektöre dönmesi işletmeleri finansman açısından rahatlatacaktır. Bakanımızın yaptığı açıklama ile bu çağrımız gerçekleşecek gibi görünüyor. Aslında bizim çağrımız bu paraların nakit olarak verilmesi de değil, devletin mali disiplini bozmaması adına, hazine bonosu olarak verilebilir. Ya da bizim SGK ve vergi ödemelerimize de mahsup edilebilir. Sayın bakanımıza yaklaşımlarından dolayı teşekkür ediyor, yeni sistemin bir an önce hayata geçirilmesini temenni ediyoruz?

İhracat rakamları hakkında da bilgi veren Başkan Büyüksimitci, 2018 yılı Ekim ayında Kayseri´nin ihracatının geçtiğimiz yılın Ekim ayına göre yüzde14,4 arttığını, söyledi. 2018 yılı ilk 10 aylık Türkiye´nin ihracatının yüzde 12,41 artarken, Kayseri´nin ihracatının yüzde 17,98 arttığını açıklayan Başkan Büyüksimitci, makine ve aksamları sektörünün ihracatını ilk 10 ayda yüzde 60,1 artırarak Kayseri´de ihracatını en çok arttıran sektör olduğunu sözlerine ekledi.

Kasım ayı meclis toplantısında son olarak kürsüye gelen Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çoklakbayrakdar, belediye olarak şehri güzelleştirmek ve insanların hayatları kolaylaştırmak yönünde çalışmalar yaptıklarını belirterek, ?Aslında şehir içinde hizmet veren kurumlarımız hemen hemen aynı doğrultuda çalışırlar ancak belediyelerimizin diğer kurumlarla mutlaka bir ortak paydası vardır. Çünkü yaptığı hizmet bire bir insan odaklıdır. Sanayicilerimiz yaptığı üretim, istihdam ve ihracatla şehir ekonomisine ciddi katkılar sağlıyorlar. Bizde belediye olarak bu yönde çalışmalar yapıyoruz. Bu şehrin ekonomisine katkı sağlayan tüm sanayicilerimize ve işadamlarımıza teşekkür ediyorum? değerlendirmesinde bulundu?

Kocasinan Belediyesinin yüzölçümü bakımından Kayserinin en büyük ilçesi olduğunu belirten Başkan Çolakbayrakdar, belediye olarak yaptıkları çalışmalar ve projeler hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirdi?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları

ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan 17 Kayseri firmasını tebrik etti

Başkan Büyükkılıç: "Artık ihtisas fuarları ile Kayseri'miz gündemde"