KAYSO BAŞKANI BÜYÜKSİMİTCİ

KAYSO BAŞKANI BÜYÜKSİMİTCİ

?EKONOMİK SAVAŞI KAZANMAK ZORUNDAYIZ?

Kayseri Sanayi Odası Ekim ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi? Yeni Başkanları ile ilk meclis toplantısını gerçekleştiren meclis üyeleri, toplantıya konuk molan Kayseri Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Günçavdı´nın ?6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunu´ ile ilgili bilgilendirmesini can kulağı ile dinlerken, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitçi´nin ?Bu ekonomik savaşı kazanmak zorundayız? sözleri ile motive oldular?
Kayseri Sanayi Odası Ekim ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi? Yeni Yönetim Kurulu Başkanı ve Yeni Meclis Başkanı ile ilk toplantısını gerçekleştiren Kayso Meclis üyelerinin yanı sıra meslek komitesi ve disiplin kurulu üyeleri de iştirak etti?.
Toplantının açılış konuşmasını yapan KAYSO Meclis Başkanı Abidin Özkaya, konuşmasının başında terörle mücadelede şehit düşen güvenlik güçlerine rahmet, yaralılara acil şifalar dilerken, şehit ailelerine de başsağlığı diledi. Bir takım Türkiye düşmanlarının yaptıkları olumsuz propagandalarla insanların gündelik hayatlarını aksatmaya çalıştıklarını belirten Meclis Başkanımız Özkaya, Türk halkının bu oyuna asla gelmemesi ve işine gücüne yoğunlaşarak, planlarını yapmaya devam etmeleri gerektiğinin altını çizerek terörle mücadelede devletin yanında olduklarını, ekonomik savaşı kazanabilmek için, üretime, istihdama, ihracata ve yatırıma devam etmeleri gerektiğini vurguladı.
Daha sonra kürsüye gelen Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci ise sözlerine geçtiğimiz günlerde istifa eden eski Yönetim Kurulu Başkanımız Mustafa Boydak´a şükranlarını sunarak başladı ve göreve geldikten sonra kendisini kutlayan Başta TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere herkese şükranlarını iletti. 15 Temmuz darbe girişiminin üzerinde 100 gün geçtiğini hatırlatan Başkan Büyüksimitci, bu saatten sonra konsantrasyonlarını ekonomiye, sanayiye ve üretime vermeleri gerektiğini belirterek, bunu bir seferberlik halinde, gerekirse ekonomik bir savaş olarak görüp ?Kayseri Sanayi Odası´nın tüm üyeleri ile bu savaşa katılarak, bu mücadeleyi kazanmak zorundayız? ifadesini kullandı?
Yaptıkları istişareler sonucunda bir acil eylem planı hazırladıklarını açıklayan Başkan Büyüksimitci, sözlerini şöyle sürdürdü? ?Bunların en başında finansman problemi geliyor. Maalesef 15 Temmuz ?dan sonra ekonominin iyi gitmediği yönünde çeşitli algılar oluşturuluyor. Bu algılarında etkisi ile bankaların bazen haksız olarak bazen de çok fazla riske girmek istemediklerinden dolayı mevcut piyasayı daha da sıkıntıya sokabilecek kararlar aldıklarını görüyoruz. Sanayiciler olarak bizler nasıl risk alıyorsak, bankalarımızda bu riski almak zorundalar. Bu ekonomik savaşta biz elimizi değil, gerekirse gövdemizi taşın altına koymaya hazırız. Ancak finans kuruluşları da bu memleket için, bu millet için biraz daha fazla risk almalı, gerekirse gövdelerini taşın altına koymalılar?
Sözlerinin sonunda piyasaları canlandırmak adına hükümetten bir takım talepleri olacağını açıklayan Başkan Büyüksimitci, özellikle mobilya ürünlerinde makul oranlarda bir KDV indiriminin piyasayı rahatlatacağını, bu konuda Oda olarak bir takım çalışmalar yaptıklarını, önümüzdeki günlerde yapacakları Ankara ziyareti ile yetkili makamlara bu talepleri ileteceklerini vurguladı?
Son olarak kürsüye gelen toplantının onur konuğu Kayseri Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Günçavdı, 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunu ile ilgili genel bilgiler verdi.
HABER: S.ERDOĞAN



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları