KAYSO BAŞKANI MEHMET BÜYÜKSİMİTCİ

KAYSO BAŞKANI MEHMET BÜYÜKSİMİTCİ

?MİLLİ SEFERBERLİK RUHU İÇERİSİNDE ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ?

Kayseri Sanayi Odası Meclisi Aralık ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi? Kayso meclis üyeleri, meslek komitesi ve disiplin kurulu üyelerinin iştirak ettiği toplantıda konuşan Başkan Mehmet Simitcioğlu ?Türkiye´nin 2023 hedefleri doğrultusunda sanayiciler olarak milli seferberlik ruhu içerisinde çalışmaya, üretmeye ve istihdam sağlaya devam edeceğiz? ifadesini kullandı?
Kısa adı KAYSO olan Kayseri Sanayi Odası Aralık ayı olağan meclis toplantısı meclis salonunda gerçekleştirildi. Meclis üyeleri, meslek komitesi ve disiplin kurulu üyelerinin iştirak ettiği toplantı şehitlerimizin ruhu için okunan Kuran´ı Kerim tilaveti ile start aldı?
Toplantının açılış konuşmasını yapan KAYSO Meclis Başkanı Abidin Özkaya, çok sıkıntılı bir yılın geride bırakıldığını hatırlatarak ?İnşallah böyle sıkıntılı bir yılı Allah bu millete birdaha yaşatmaz. 2016´da hiç düşünülmeyen olaylar yaşandı. Sanayicilerimizde hedeflerini defalarca revize etmek durumunda kaldılar. Bizler içinde zor bir yıl oldu. Ama neticede ekonomimizin azda olsa büyüme trendinde olduğunu görüyoruz. Türkiye olarak ihracatta geçen yılı yakalamış durumdayız? ifadesini kullandı?
Meclis Başkanı Özkaya´nın açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Kayso Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci Kayseri başta olmak üzere tüm ülke genelinde gerçekleşen terör olaylarını nefretle kınayıp, tüm şehitlerimize Allah´tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileyerek başladığı konuşmasında ülkemizin kritik günlerden geçtiği bu günlerde, hain odakların ülkemiz üzerinde kirli oyunlarını sergilemeye devam ettiklerini vurgulayarak ?15 Temmuzda başaramadıklarını, bu günlerde kalleşçe yaptıkları bombalı saldırılarla yapmaya çalışıyorlar. Ama başaramadılar, başaramayacaklar. Biz Kayserililer ve Türk milleti olarak onların oyununa gelmeyecek, tuzaklarına düşmeyeceğiz. Sağduyumuzu, birliğimizi ve kardeşliğimi korumaya devam edeceğiz? değerlendirmesinde bulundu?
4 Aralık´ta Sanayi Gecesi´ni ve KAYSO´nun 50. kuruluş yılını kutladıklarını hatırlatan Başkan Büyüksimitci, geceye katılarak kendilerini onurlandıran başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül´e, Başbakan Binali Yıldırım´a, Bakanlara, Sanayicilere ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
Ekonomi Koordinasyon Kurulu´nda alınan kararları desteklediklerini açıklayan Başkan Büyüksimitci, ?Geçtiğimiz günlerde Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, Ekonomi Koordinasyon Kurulu´nda ekonomiye yönelik alınan tedbirleri açıkladı. Alınan birçok tedbir arasında, özellikle Oda olarak bizimde daha önce öneride bulunduğumuz, firmaların piyasadaki nakit sıkıntısını rahatlatmak adına, Kredi Garanti Fonu´nun kefaletiyle ihracatçılara ve KOBİ´lere 250 milyar liralık kredi hacmi oluşturulmasını çok yerinde bir karar olarak görüyoruz ve bu konuda hükümetimize teşekkür ediyoruz? diye konuştu.
EKK´da alınan kararlarda 2017´de 600 bin kişiye istihdam sağlanmasının amaçlandığını belirten Başkan Büyüksimitci şunları kaydetti ?Bizde TOBB camiası olarak hükümetimiz tarafından alınan kararlara destek olmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda, geçtiğimiz günlerde Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında ?Mesleki Eğitim ve İstihdam Seferberliği Protokolü? imzalandı. Bu protokol ile hem nitelikli eleman yetiştirmiş hem de iş arayanları meslek sahibi yapmış olacağız. Bu konuda KAYSO olarak bizde çalışmalar başladık. Ekonomimize katkı sağlamak adına üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız?
TOBB öncülüğünde oda ve borsaların katkılarıyla hayata geçirilen Nefes Kredisi için başvuruların başladığını, KAYSO olarak bu projeye kendilerinin de destekte bulunduklarını belirten Başkan Büyüksimitci, KOBİ´lerin üye oldukları oda ve borsadan alacakları üyelik belgesiyle yıllık 9,90 faiz ve 12 ay vade ile Denizbank ve Ziraat Bankası şubelerinden kredilerini kullanabileceklerinin altını çizdi?
İhracatta geçen yıla göre bir miktar düşüş olduğunu belirten Başkan Büyüksimitci, ?2016 yılı itibariyle ihracatımız geçtiğimiz yılki ihracatımıza göre yüzde 5 civarında düşecek gibi duruyor. Ama 2016 yılı maalesef çok zorluklarla geçti, bu zorluğa rağmen sanayicimizin direnci, azmi, çalışkanlığı ile bu rakamın daha aşağı gitmesini engellenmiş oldu. İnşallah önümüzdeki yıl Cumhurbaşkanımızın da sıkça belirttiği gibi, sanayicilerimizin kendi işine odaklanması, bunu bir milli seferberlik ruhu ile yapması, artık oturmayacağımız koşacağımız, koşturacağımız bir yıl olması gerekiyor. Daha çok üretmeliyiz, daha çok ihracat yapmalıyız? dedi.
Sözlerinin sonunda sanayicilerin yeni yılını da kutlayan Başkan Büyüksimitci, ?Acısıyla tatlısıyla bir yılı daha geride bıraktık. Elbette 2016 içerisinde başta darbe girişimi ve terör olayları gibi çok üzüntülü günler yaşadık ama ülke olarak istikrarı, üretim iştahımızı ve müreffeh günlere inancımızı hiç kaybetmedik. Yeni yılda ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için sanayiciler olarak hep birlikte azimle çalışmaya devam edeceğiz. Ben bu vesile ile tüm sanayicilerimizin ve hemşerilerimizin yeni yılı kutluyor, ülkemize ve tüm dünyaya huzur ve refah getirmesi temenni ediyor, hepinize hayırlı akşamlar diliyorum? diyerek sözlerini tamamladı.



Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ