KAYSO BAŞKANI MUSTAFA BOYDAK;

KAYSO BAŞKANI MUSTAFA BOYDAK;

?RUSYA ÖNEMİNİ YİTİRDİ, İRAN YATIRIMA AÇ?

Kayseri Sanayi Odası Meclisi Ocak ayı toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, üyelere Rusya´nın uyguladığı ambargonun önemini yitirdiğini, İran´ın ise normalleşme sürecine girdiği hatırlatarak, yatırım yapmak için hedef olarak İran´ı ve Pakistan´ı işaret etti.
Kayseri Sanayi Odası Meclisi 2016 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. 2016 yılının ilk toplantısına Meclis toplantısına Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan konuk olarak davet edildi. 2015 yılı faaliyet raporunun okunmasının ardından, Kayso Başkanı Mustafa Boydak kürsüye gelerek meclis üyelerine hitap etti? Boydak konuşmasında öncelikle İran´a uygulanan ambargonun kaldırılmasının Türkiye açısından olumlu bir gelişme olduğunu aktararak, sanayicilere İran´ı işaret etti. Rusya´nın Türkiye´ye uyguladığı ambargonun artık önemini yitirdiği, o konuya takılı kalınmaması gerektiğini vurgulayarak şunları kaydetti? ?İran´nın normalleşmesi bizim için de büyük bir pencere. Rusya´daki Türk Mallarına ambargo uygulanması konusu önemini yitirdi. Bizim zaten olan partnerlik ilişkimiz İran ile. Bundan sonra daha hızlı bir şekilde karşılıklı yatırımlarla iş hacmimizi artırmak suretiyle yolumuza devam edeceğiz. İran´ın Türkiye´den daha büyük bir nüfusu var, yatırıma aç bir ülke ve biz yıllardır o zor imkanlarla bankacılık imkanlarının sıfır olduğu durumlarda kapalı çarşıdan para alıp vererek, transferlerimizi gerçekleştirebiliyorduk. İhracatcılarımız o Pazar çok iyi biliyorlar. İran pazarının özellikleri bize çok yakın olan bir pazar. Kayserili sanayicilierimizin İran konusunu iyi işlemesini rica ediyorum, pas geçilmemesi lazım. Öte yandan Pakistan´ın da yıldızı parlayan bir ülke olarak görmekteyiz. Ekonomik reformların olduğunu görüyoruz. Hem satış hem de oralardan alacağımız imkanlar bakımından bize yararı olacaktır.?
Kayso Başkanı Boydak sözlerinin devamında şehir merkezlerinde ve hinterlandında sanayi istemediklerini dile getirdi.
Boydak son olarak, ?Kıdem Tazminatı Fonu´ oluşturulması gerektiğini bu sayede İşverenin de işçinin de mağduriyetinin giderileceğini vurgulayarak sözlerini noktaladı?
HABER: M. EMRE KİPMAN



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları