KAYSO HAZİRAN AYI MECLİS TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

KAYSO HAZİRAN AYI MECLİS TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

BOYDAK ?YENİ HÜKÜMETTEN UMUTLUYUZ? DEDİ?

Kayseri Sanayi Odası Haziran ayı meclis toplantısı Hes Kablo tesislerinde gerçekleştirildi. Toplantısında meclis üyelerine seslenen Kayso Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak yeni hükümetten çok umutlu olduklarını vurgulayarak ?Bu hükümet bende bir reform hükümeti algısı yarattı. Bu anlayış içerisinde yeni hükümetten iki önemli beklentimiz var reformlar ve yatırımlar? değerlendirmesinde bulundu?
KAYSO Haziran ayı meclis toplantısı meclis başkanı Nurettin Okandan başkanlığında Hes kablo tesislerinin bahçesinde gerçekleştirildi.
Meclis toplantısında konuşan KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, yeni hükümetten oldukça umutlu olduklarını belirterek ?Geçen ay içerisinde yeni hükümetin kuruluşu konuşulmaktaydı hızlıca da kuruldu ve görev dağılımı yapıldı. Bu dönemde yine Kayseri olarak boş geçmedik. Bir bakanımız var. Değerli hemşehrimiz Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki bey yine 21 yıllık belediye başkanlığı tecrübesini inşallah çevre ve şehircilik alanında da tüm Türkiye´ye kanıtlayacak. Türkiye onun birikimlerinden istifade etmiş olacak.. Kabinede de çok kıymetli insanlar var. Başbakanımız Binali Yıldırım´ın geçmiş tecrübelerini biliyoruz. Bu hükümet bende bir reform hükümeti algısı yarattı. Dolayısıyla bu anlayış içerisinde hükümetten iki önemli ihtiyacımız var. Reformlar ve yatırımlar, her iki işte işi sıkı tutarsak Türkiye olarak önümüz açık daha hızlı gideceğiz? değerlendirmesinde bulundu?
Boydak, sözlerinin devamında Türkiye´nin ekonomik anlamda doğru yolda olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti? ?Bu reform ve yatırımcı anlayış içerisinde devam edecek hükümetin bir önemli faaliyetinin de iş dünyasının bekleyen meselelerine el atmak. Zaten reform dediğimizde de bunlar aslında .Bunları da bekliyoruz çünkü kabinede eski tecrübelerinden tanıdığımız çok başarılı bakanlarımız ,ağabeylerimiz ve arkadaşlarımız var. Onlarında bu süreçte bu gayretle bizi temsil edeceklerine ve iş dünyamızın meselelerine bakacaklarına inanıyoruz?
Boydak sözlerinin sonunda ?Sanayici olarak bizim hükümetten bir şeyler isterken kendimizden ne kattık bunun muhasebesini yapmamız gerekmektedir? dedi ve ekledi? ? Odalar Birliğinin öncülüğünde Türkiye´nin bu süreçte yatırımla üretimle,istihdamla, ülkemize katkı sağlamamız gerekmektedir . Biliyorsunuz işsizlik rakamlarında Türkiye´de cüzi bir iyileşme var 10.2´ye geriledi. Bir ara 11,5´a doğru yaklaştı yaz sezonunda tek haneye düşmesini bekliyoruz. Bizim bu oranı 6,5 düşürmemiz lazım. Bu vazife bizde. Bugünlerde AB ilgili konularda tartışmalar var. İngiltere´nin bir kaç gün içerisinde çıksak mı? Çıkmasak mı? oylaması var. Zaman zamanda AB´de önüne gelen ülkelerin ülkemizle ilgili bakışları olumsuz . Meseleye şöyle bakmak lazım Türkiye hızla gelişiyor. Türkiye´ ye yapılan yatırımlara baktığımızda yapılan işler dünya çapında. Bunlar havalimanı,3. Boğaz Köprüsü baktığınız zaman büyük işler. Türkiye, AB ortaklığının özde bir proje olması gerek. Yapılan ortaklığa göre yolumuza devam etmemiz gerekmektedir ?
HABER: SÜLEYMAN ERDOĞAN



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları