KAYSO - OSB

KAYSO - OSB

FUAR YAPIMINI TATLIYA BAĞLADI?

Sanayi Odası Meclisi Ocak ayı toplantısına, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan misafir oldu. İki Başkan Mustafa Boydak ve Tahir Nursaçan sergiledikleri tablo ile aralarında geçtiğimiz günlerde yaşanan ?Fuar Merkezi´ yapımı konusunda ki ihtilafı aştıklarını kamuoyunun dikkatine sunar nitelikteydi?
Sanayi Odası Meclisi Ocak ayı toplantısına bu ay Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan konuk oldu?
İkilinin geçtiğimiz günlerde bir televizyon programında başlayan ve Kayseri Haber Gazetesi´nde yayınlanan haftanın röportajı ile devam eden ? Fuar Merkezi´ yapımı tartışmalarının ardından gözler bu toplantıya çevrilmişti? Derken OSB Başkanı Tahir Nursaçan kürsüye geldi ve Kayso üyelerine yönelik olarak konuşmasını gerçekleştirdi. Konuşmasında adaylık sürecinde yaptığı vaatleri hatırlatarak Nursaçan bu vaadlerden binin de Fuar Merkezi yapmak olduğunun altını çizip ?Fuar meselesi bizim öncelikli meselemiz olacak ve fuar konusunu geliştireceğiz. Kayseri Organize Sanayinin Fuar´ı işletmek gibi bir görevi de yok, vazifesi de yok. Kurumsal ve profesyönel birileri tarafından Fuar Organizasyonun işletilmesi gerekiyordu. Biz TÜYAP´tan İlhan Bey ile görüştük. İlhan Bey, ?Kayseri´de bir fuarın işleyebileceğini, kendilerinin de bu fuar şirketine ortak olacaklarını, kendilerinin de 8 tane fuarı Kayseri´de düzenleyip, organizasyonlarını yapabileceklerini´ bize sözlü olarak ifade ettiler.? İfadesini kullandı?
Nursaçan´ın bu söylemi üzerine kendisine cevap hakkı doğan Mustafa Boydak,bir kez daha kürsüye gelerek ?Hazır basın mensubu arkadaşlarımızda buradayken Fuar OSB´nin işi mi değil mi?´ konusuna da açıklık getirelim. Sayın başkanım 12 yıldır buradayız, emrimde iki tane OSB var, az çok bilgimiz var. Ben şunu ifade etmek istedim; bu fuar daha çok mobilyacıların sahip çıktığı bir konu. OSB yönetimi fuar yapmak istiyorsa benim diyeceğim bir şey yok ama OSB´mizin öncelikleri içerisinde olmadıklarını ifade ettim. Yoksa OSB´nin denetimine de yönetimine de saygılıyız. Bütçeler sizlere aittir. Biz, OSB bu işi yapamaz gibi küçümsemek gibi kesinlikle öyle şeyler kitabımızda olmaz. Eğer TÜYAP´ın da ortaklığı olursa elbette çok güzel olur. Basın mensubu arkadaşlara da daha buradan malzeme çıkmaz.? diye konuştu?
Kayso Başkanı Mustafa Boydak konuşmasının ardından mesele kapandı derken, Tahir Nursaçan tekrar kürsüye gelerek,´ Genel Kurul´a giderek de gitmeyerek de biz bu fuar işini halledebiliriz. Fuar´ı ortaksız şekilde OSB kendisi yapıyor. Hangar yapmak çok da zahmetli bir iş değil. Fuar konusunda biz üstümüze düşeni yapacağız? diye konuştu.
HABER: M. EMRE KİPMAN



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”