KAYSO TOBB GENEL KURULUNA KATILDI

KAYSO TOBB GENEL KURULUNA KATILDI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği´nin (TOBB) 75.Genel Kurulu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın da katılımıyla, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) Salonu´nda gerçekleştirildi.

Genel Kurula Kayseri Sanayi Odası adına TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve TOBB Delegesi Mehmet Büyüksimitci ile birlikte, yine TOBB Delegelerimiz Abidin Özkaya, Abdullah Oğuzbaş, Ali Oğuzönder, İbrahim Ezinç, Yavuz Dur, Meclis Başkan Yardımcımız Mehmet İlgü, Yönetim Kurulu Üyemiz Erkut Korkmaz ve Genel Sekreter Nihat Molu katıldı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu genel kurul konuşmasında ?birliğimiz ebedi, gündemimiz ekonomi´ temasına vurgu yaparak, iş dünyasının önümüzdeki süreçte gündemin ekonomi olmasını istediğini söyledi. Hisarcıklıoğlu, ?Sayın Cumhurbaşkanımızın icracı ve reformcu iş yapma tarzıyla ekonomide yeniden atılıma geçeceğimize inanıyoruz. Hiçbir engel, aşamayacağımız kadar büyük, hiçbir duvar yıkamayacağımız kadar güçlü değil. Gün, elbirliğiyle ayağa kalkıp koşma günü? ifadesini kullandı.

Yaklaşık 1 senedir genel ve mahalli seçimlerle devam eden seçim sürecinin geride kaldığını hatırlatan Hisarcıklıoğlu, ?Önümüzde 4 yıllık seçimsiz bir dönem var. Bu fırsatı iyi değerlendirmeli, kesintisiz bir icraat dönemine çevirmeliyiz. İstikrar sürsün, Türkiye reformlarla büyüsün? dedi.

Hisarcıklıoğlu, ekonomiyi gündemin ilk maddesi yapma önerisinde bulunurken, rekabet gücünü artıracak yapısal reformları arka arkaya hayata geçirmek gerektiğini vurguladı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, ?Zira ekonomide atılacak çok adım yapılacak çok iş var. Hükümetimiz seçim öncesinde bunun sinyalini verdi. Seçimler geride kaldığına göre artık hızla harekete geçilmesini bekliyoruz? diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, Ahiliğin ve Lonca Teşkilatının bugünkü mirasçısı olan TOBB´un en başından beri hep birlikte çalıştıkları, yol yürüdükleri bir kuruluş olduğunu aktararak, ekonomi başta olmak üzere ülkenin geleceğine ilişkin hemen her konuda iş dünyasıyla istişareye özel önem verdiklerini söyledi.

 Aldıkları tüm kararların ortak aklın, ortak ihtiyaçların ve ortak vicdanın ürünü olması için gayret gösterdiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara ve tüm şehirlerde iş dünyasının bu en büyük çatısının genel kurullarına, ekonomi şuralarına, ödül törenlerine ve diğer pek çok etkinliğine katılarak yol arkadaşlığını güçlendirdiklerini ifade etti.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları