KAYSO ÜYELERİNE İŞ HAYATINA İLİŞKİN

KAYSO ÜYELERİNE İŞ HAYATINA İLİŞKİN

GÜNCEL MEVZUAT DEĞİŞİKLİKLERİ ANLATILDI

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) tarafından üyelerine yönelik ?Güncel Mevzuat Değişiklikleri ve Değişen Yargı Kararları  Çerçevesinde İş Hayatına Bakış? konulu seminer düzenlendi.

Hukuk müşavirlerimizden Avukat-Arabulucu Nuriye Şimşek tarafından verilen seminerde, hem yakın zamanda iş hayatına dair yapılan önemli mevzuat değişiklikleri hem de çalışma hayatı için önem arz eden bir takım uygulamalar ile ilgili  güncel yargı kararları hakkında üyelerimize bilgi verildi.

Avukat-Arabulucu Nuriye Şimşek, geçici iş ilişkisi, uzaktan çalışma, doğum sonrası kısmi çalışma ve çalışma süresinin yarısı kadar ücretsiz izin hakları, işe iade uygulamalarında değişen hususlar, değişen zaman aşımı süreleri gibi iş yaşamını etkileyecek mevzuat değişikliklerinin yanı sıra iş akitlerinin feshi sırasında yaşanan sorunlar, genellikle de eksik bırakılan ancak önemli olan ve hukuken dikkat edilmesi gereken hususlara ilişkin olarak da üyelerimize açıklamalarda bulundu.

İş kanununda istifa ve ibra ile ilgili herhangi bir kanun maddesi bulunmamasına rağmen iş hayatında en çok kullanılan bu belgelere ilişkin uygulamalarda doğru bilinen yanlışlara dikkat çeken Şimşek, bu belgelerin çoğu zaman işverenleri psikolojik olarak rahatlatan ancak hukuken geçerliliği olmayacak şekilde düzenlendiğini söyledi.   

Yaptıkları her işleme dair yazılı ispat yükümlülüğü olan işverenlerin haklı iken  haksız duruma düşmemek  adına mevzuatın kendilerine yüklediği uygulama zorunluluklarının yanı sıra kanunun verdiği hakları da bilmeleri gerektiğinin  önemine vurgu yapan Şimşek, ?İşçiyi yani mağdur ve zayıf olanı korumak adına sosyal devlet olmanın bir gereği olarak çıkartılan İş kanunu, iş barışını koruyacak ve her iki tarafı da mağdur etmeyecek şekilde uygulanması için her iki tarafın da haklarını ve yükümlülüklerini doğru bilmesi ve uygulaması gerekir? dedi.

Seminerin sonunda Hukuk Müşavirimiz Avukat-Arabulucu Nuriye Şimşek katılımcılardan gelen soruları cevaplamasının ardından toplantı sona erdi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları

ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan 17 Kayseri firmasını tebrik etti

Başkan Büyükkılıç: "Artık ihtisas fuarları ile Kayseri'miz gündemde"