KAYSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI BÜYÜKSİMİTÇİ

KAYSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI BÜYÜKSİMİTÇİ

?İNADINA YATIRIM YAPIP ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ?

Kayseri Sanayi Odası Kasım Ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi? Vali Süleyman Kamçı´nın onur konuğu olarak iştirak ettiği toplantıda meclis üyelerine seslenen Kayso Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitçi ?Türkiye düşmanlarına inat, üretmeye ve yatırım yapmaya devam edeceğiz? değerlendirmesinde bulunurken, Vali Kamçı´da "Ekonomik olarak güçlü bir ülke olmak için gayret etmeli, ülkemizi her anlamda yüceltme ve yükseltmenin peşinde olmalıyız? ifadesini kullandı?
Sanayi Odası Konferans Salonu´nda gerçekleştirilen Kasım Ayı Meclis Toplantısı´na Abidin Özkaya başkanlık etti? Özkaya toplantının açılışında gerçekleştirdiği konuşmada birlik beraberli vurgusu yaparken, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından hazırlanan ve 15 Temmuz darbe girişimi gecesini anlatan bir video gösterimi sunuldu.
KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitçi ise konuşmasında Türkiye´nin pek çok cepheden saldırı altında olduğunu vurgulayarak, birlik tablosunun teröre karşı mücadelede başarılı olmanın en temel güvencesi olduğunun kaydederek ?Bilindiği gibi ülkemiz pek çok cepheden saldırılar altındadır. DAEŞ´i, PKK´sı, FETÖ´sü ve isimleri değişik dünyanın en tehlikeli ve alçak terör örgütleri her fırsatta ülkemize saldırmaktadır. Bu terör saldırıları, terör örgütleri arasındaki işbirliğini açıkça ortaya koymaktadır. Bazı dış güçler de Türkiye´ye boyun eğdirmek için teröristlerle işbirliği yapmakta, onları siyasi amaçlar için kullanmaktadır. Bu saldırıları püskürtmek için milletçe birbirimizi korumak, ülkemize sahip çıkmak zorundayız. Bir ve tek olduğumuzu dünyaya her zaman göstermekteyiz. Bu birlik tablosu, teröristlere karşı mücadelede başarılı olmamızın en temel güvencesidir. Ve ne pahasına olursa olsun korunmalıdır. Teröre karşı mücadelede hükümetimizin ve güvenlik güçlerimizin her zaman yanındayız. Bizden istenen her türlü desteği sanayiciler olarak vermeye hazırız? değerlendirmesinde bulundu?
İhanet çetelerine, terör örgütlerine fırsat vermeden yatırım yapmaya ve istihdam yaratmaya devam edilmesi gerektiğinin altını çizen Büyüksimitçi, ?Asıl hadise biz iş adamları ve sanayicilere düşüyor. Bizim davranışlarımıza bağlı olarak ülkemizin ekonomisi ve firmalarımızın durumu belli olacak. Öncelikle moralimizi bozmamak, ülkemizin geleceği hakkında iyimserliğimizi korumak zorundayız. Bu nedenle ihanet çetelerine, terör örgütlerine ve Türkiye düşmanlarına fırsat vermeden üretmeye, yatırım yapmaya, istihdam yaratmaya devam etmeliyiz ve edeceğiz? diye konuştu.
Kayso Meclisi´nin bu ayki onur konuğu olan Vali Süleyman Kamçı ise, Kayseri´nin sanayisi ve ticaretiyle örnek gösterilen bir şehir olduğunun altını çizerek ?Kayseri sanayisi ve ticaretiyle ülkemizde örnek olarak gösterilen şehirlerden bir tanesidir. Kültepe´de yapılan kazılarda bulunan ticari anlaşmaların yer aldığı tabletler, 6 bin yıl öncesinde Kayseri´nin bir ticaret merkezi olduğunu göstermektedir. Kayseri binlerce yıldır süregelen bir ticaret şehri olmasının yanında cumhuriyetimizin ilk yıllarından itibaren sanayi alt yapısı, deneyimli iş adamları ve sanayicileriyle ülkemizin ekonomisine katkı sağlama yolunda önemli bir yere sahiptir. İnanıyorum, her geçen gün bu daha da iyi bir pozisyona gelecektir. Gerek kamu anlamında gerçekleştirilen yatırımlar ve büyük projeler gereken sanayicilerimizin gelişimleriyle Kayseri her geçen yıl gelişimine devam etmektedir. 2016´da kamu yatırımlarını gerçekleştirmek için merkezi bütçeden yaklaşık 1 milyar 300 milyon Türk Lirası ödenek ayrılmış, 482 proje uygulanmıştır. Bu projelerde yaklaşık yüzde 80 gerçekleşme sağlanmıştır. İlimizin eğitim, sağlık, ulaştırma, turizm, tarım ve diğer kamu hizmetlerine yönelik gerçekleşen bu önemli projeler vatandaşlarımıza daha kaliteli bir hizmet sunulması ve kentimizin altyapısına katkı sağlanması bakımından da önem arz etmektedir. Kamu yatırımlarımız siz değerli sanayicilerimizin ve girişimcilerimizin ihtiyacı olan altyapıların sağlanması bakımından da gerekli ve önemli buluyoruz?
Sanayici ve girişimcilerin en iyi noktalara ulaşmasının desteklenen bir konu olduğunu kaydeden Vali Kamçı, ?Bu yılın ilk 10 ayı itibariyle 1,1 milyar dolar ihracat ve 1,1 milyar dolar ithalat ile ülke ekonomisine katkıda bulunmaya devam ediyor Kayseri. Ülkenin ilk bin sanayi kuruluşları arasında 32 sanayi kuruluşumuzun yer alması da Kayseri sanayicisinin başarısıdır diyebiliriz. Siz değerli iş adamlarımızın bu başarılı girişimlerini ve çalışmalarının en iyi noktalara ulaşması da ülkemiz açısından desteklediğimiz önemli bir konudur. Bu bakımdan bizlerin üzerine düşen görevleri varsa yapma noktasında sizlerin yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Sanayicilerimizin de rekabet güçlerini artırarak yeni ürün ve teknoloji üreten bir ülke olmamız yolunda AR-GE çalışmalarına daha fazla öncelik vermeleri gerektiği inancındayım. Dışa bağımlılığı azalmış, ekonomik olarak güçlü bir ülke olmak için gayret etmeli, ülkemizi her anlamda yüceltme ve yükseltmenin peşinde olmalıyız? şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından gündem maddeleri görüşülerek oylamaya sunuldu.
HABER MERKEZİ?



"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları

ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan 17 Kayseri firmasını tebrik etti

Başkan Büyükkılıç: "Artık ihtisas fuarları ile Kayseri'miz gündemde"