KAYSO YÜKSEK İSTİŞARE KURULU

KAYSO YÜKSEK İSTİŞARE KURULU

İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ?

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetmeliği ile ilk defa oluşturulan Kayseri Sanayi Odası Yüksek İstişare Kuru Üyeleri ilk toplantısını yaptı. Odamızda yapılan toplantıya KAYSO Meclis Başkanlık Divanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldı.

Heyetin 18 kişiden oluştuğunu açıklayan KAYSO Yüksek İstişare Kuru Başkanı Mehmet Büyüksimitci, ?TOBB tüm illerimizdeki odalarda 2018 yılı itibari ile Yüksek İstişare Kuru oluşturulmasının önünü açtı. Bunu da bir yönetmelikle yayınladı. Bizde yönetim kurulumuzda hızlıca karara olarak bir istişare kurulu oluşturmuş olduk. Kurulumuzda, hem geçmişi hem bu günü çok iyi bilen, bunun yanısıra gelecek konusunda bize yol gösterecek birbirinden değerli sanayicilerimiz var. Burada sadece Kayseri sanayisi ile ilgili değil, aynı zamanda şehrimizle alakalı önerileri de dosya haline getirip, ilgili makamlara ulaştırmış olacağız? değerlendirmesinde bulundu?

İstişare kurulunda bulunan duayen sanayicilerin tecrübeleri ile genç sanayicilere öncülük etmesinin çok önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Büyüksimitci, ?Kurulumuzu oluştururken kendi aramızda uzun istişareler yaptık. Sektörlerin eşit temsil edilmesi adına her sektörden bir, bazı sektörlerden iki üye almak şartı ile kurulumuzu oluşturduk. Sizlerin her birinizin gerek sanayi anlamında gerekse sosyal anlamda ne kadar paylaşımcı olduğunuz hepimizin malumu. Sizler bizim için olağanüstü kıymetlersiniz. İnşallah tecrübelerinizden bizde yeterince istifade eder, şehrimize katkı sağlarız? diye konuştu.

Kayseri Sanayi Odası´nın çalışmaları ve yapısı hakkında bilgiler veren KAYSO Başkanı Büyüksimitci, firmaların Ar-Ge ve inovasyona, verimliliğe, yapısal dönüşüme ve markalaşmaya dikkat etmeleri gerektiğini, yeni sektörlerle birlikte özellikle medikal ve savunma sanayi alanlarında çok önemli imkanlar olduğunu, bu konuda Kayseri´nin gerekli çalışmaları yapmasının zaruri olduğunu sözlerine ekledi.

KAYSO Meclis Başkanı Abidin Özkaya ise, yaşanan ekonomik dalgalanmalardan gerekli dersleri çıkarmak zorunda olduklarını belirterek, sanayiciler olarak üretimde kabuk değiştirmedikçe, katma değerli ürünlere yönelmedikçe 5-6 sene sonra tekrar bir dalgalanma yaşanması ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. Toplantının ilerleyen kısımlarında kurul üyeleri görüş ve önerilerini dile getirdi. Özellikle savunma sanayisi, Ar-Ge merkezleri ve üniversite sanayi işbirliği gibi konularda somut adımlar atılmasının üzerinde duruldu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları

ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan 17 Kayseri firmasını tebrik etti

Başkan Büyükkılıç: "Artık ihtisas fuarları ile Kayseri'miz gündemde"