KAYSO OCAK AYI MECLİS TOPLANTISI

KAYSO OCAK AYI MECLİS TOPLANTISI

Sanayi Odası Meclisi üyeleri Ocak ayı toplantısı için bir araya geldi. Kayso Meclis salonun tadilatta olması nedeni ile Boydak Holding’de gerçekleştirilen toplantıda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak ; şirketlerin bilançolarında bulunan

Sanayi Odası Ocak ayı olağan meclis toplantısı oda binasının tadilatından dolayı Boydak Holding’de yapıldı. Toplantıya, meclis üyeleri, disiplin kurulu üyeleri ve meslek komitesi üyeleri katıldı.

Toplantı yeter sayısının olduğunu belirterek meclis toplantısını açan KAYSO Meclis Başkanı Nureddin Okandan, konuşmalarını yapmak üzere KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak’ı kürsüye davet etti.

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, hem özel şirketlerde hem de Kayseri Sanayi Odası’nda bütçe çalışmalarının tamamlandığını belirterek, gelecek dönemde de şirketlerin sürdürülebilir bir durumda olmalarının ve karlılıklarını devam ettiriyor olmalarının çok önemli olduğunu vurguladı…

Son aylarında kurda yaşanan artışların şirketlerinin karlılıklarının aşağıya düşmesine sebep olduğunu ifade eden Başkan Boydak sözlerini şöyle sürdürdü “Biz sanayiciliği kısa vadeli bir iş olarak düşünmediğimiz için bunların geçici olduğunu biliyoruz. İş camiasından ve ticaret erbabından kur konusunda çok çeşitli sorular geliyor. Resmin tamamına baktığımız zaman, gelişen ekonomilerdeki fonların bir miktar gelişmiş ekonomilere kayması ile bir durum olduğunu görüyoruz. Kur artışı sadece Türkiye’ye mahsus bir durum değil. ama Türkiye’de ki artışı da sadece dışarıya bağlamamak lazım. Bizde kur artışı diğer gelişmekte olan ülkelere göre biraz daha fazla oldu. Son dönemde yaşanan bir takım siyasi gelişmelerin bunda muhakkak etkisi vardır. Biz bunun kalıcı bir durum olacağını düşünmüyoruz. Sonuç olarak Türk ekonomisi için endişeye mahal olmadığı kanaatindeyim. Yeter ki biz kendi aramızda, ekonomik aktörler olarak işimize bakalım”

Boydak, son günlerde ülkede yaşanan siyasi çalkantıların bir müddet sonra durulacağını, her başlayan bir işin mutlaka sonucunun olacağını belirterek, işadamlarına bu süreçte herhangi bir endişeye kapılmamaları tavsiyesinde bulundu. Kayseri sanayisinde kendilerini rahatsız edecek bir problem olmadığını ancak zaman zaman iniş çıkışlar yaşanabileceğini belirten Boydak, bu dönemlerde firmalar içerisinde verimlilik yada kalite üzerine olsun, yeni pazarlar bulma konusunda olsun bir takım iyileştirme çalışmaları varsa onların yapılması gerektiğini ifade etti.



2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı