KAYSO ÜYELERİNE KUZEY REN-VESTFALYA EYALETİ’NİN FIRSATLARI ANLATILDI

KAYSO ÜYELERİNE KUZEY REN-VESTFALYA EYALETİ’NİN FIRSATLARI ANLATILDI

Kayseri Sanayi Odası ile Almanya - Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Dış Ticaret ve Yatırım Destek Ajansı işbirliğinde  ‘Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti’nin Bir Yatırım ve Ticaret Merkezi Olarak Sunduğu Fırsatlar" konulu bilgilendirme semineri gerçekleştirildi.

‘Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti’nin Bir Yatırım ve Ticaret Merkezi Olarak Sunduğu Fırsatlar" konulu bilgilendirme seminerinin açılış konuşmasını yapan Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Nebi Doğan, Kayseri sanayisi ve ihracat rakamları hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Geçtiğimiz yıl Kayseri olarak 2 milyar 600 milyon doların üzerinde bir ihracat gerçekleştirdiklerini açıklayan Doğan, “İhracatımızın yüzde 42’sini AB ülkelerine yapmaktayız. İnşallah bu yılda 3 bin 500 doları yakalamak için gayret ediyoruz. Türkiye’de ilk bin ihracatçı firma arasında 17 şirketimiz var. Her geçen yıl ihracatçı firma sayımızı artırıyoruz. 2020 yılı itibari ile bin 684 ihracatçı firma sayısına ulaştık” değerlendirmesinde  bulundu.

Mobilya ve elektrikli ev aletleri ihracatında Türkiye’de 2. Sırada olduklarını ifade eden Doğan,  Türkiye’deki en büyük 20 mobilya üreticisinin 11’inin Kayseri’de faaliyet gösterdiğini kaydetti.

Almanya’nın Avrupa’daki önemli müttefiklerimizden birisi olduğunu belirten Doğan,  Almanya’da halen yaklaşık 3 milyon Türk kökenli vatandaşımız yaşadığını hatırlattı. 2020 yılında KAYSO üyesi 70 firma tarafından Almanya’ya 177 milyon dolar civarında ihracat gerçekleştiğini açıklayan Doğan, hem Almanya hem de Kuzey Ren-Vestfalya ile ilgili karşılıklı dış ticaret hacmini daha da geliştirmek adına ciddi potansiyele sahip olduklarını, bu konuda Oda olarak her türlü işbirliğine açık olduklarını sözlerine ekledi.

Daha sonra alanında uzman konuklar tarafından Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti’nin sanayici ve işadamlarına sunduğu fırsatlar ve burada gerçekleştirilecek yatırımların firmalara sağlayacağı avantajlar anlatıldı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları

ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan 17 Kayseri firmasını tebrik etti

Başkan Büyükkılıç: "Artık ihtisas fuarları ile Kayseri'miz gündemde"