KAYSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI BOYDAK

KAYSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI BOYDAK

Bu süreç uzun vadeli kazanımlarımıza fayda sağlayacaksa varsın devam etsin

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, ekonomideki soğumaya ilişkin ''Bu süreç uzun vadeli kazanımlarımıza fayda sağlayacaksa varsın devam etsin'' dedi.
Boydak, meclis toplantısında yaptığı konuşmada, son günlerde yaşanan terör olaylarına değinerek, ülkenin birlik ve beraberliğine yapılan saldırıların insanları yıldırmaması gerektiğini, bu konuda hükümete olan güvenlerinin tam olduğunu belirtti.
Türkiye'nin istikrarıyla ilgili endişelerinin olmadığını ifade eden Boydak, ''Gelecekle ilgili istikrar konusunda endişe duymuyoruz. Yeter ki dış politikada hata yapılmasın. Kalleşçe işlere maruz kalmayalım. Ama iş sadece ekonomi ile bitmiyor. Almanya, Fransa ve İngiltere gibi ülkelere yakın huzur ve sükunetin bizim de hakkımız olduğunu düşünüyorum'' diye konuştu.
Daha önce ekonomideki soğumayla ilgili yaptığı konuşmasının yanlış anlaşıldığını dile getiren Boydak, şunları söyledi:
''Geçen ay yapılan meclis toplantımızda, ekonomide bir miktar soğuma olduğunu, bu soğumanın ülkemizin istikrarı için gerekliyse devam etmesi gerektiğini söyledik. Ama, ekonomiyi gevşetelim demedik. Bilakis bu süreç bizim uzun vadeli kazanımlarımıza fayda sağlayacaksa varsın devam etsin. Dünya hala flu bir süreçten geçmekte. Dış tehditlerin de olduğu bu süreçte bu sıkılık Türkiyemize bir fayda sağlayacaksa sanayiciler olarak bu sıkılığa varız. Hem ekonomi yönetiminin, hem Merkez Bankası'nın bu konuda yaptığı çalışmaları takdir ediyoruz. Varsın 5-6 ayımız zayıf geçsin. Biraz hızımız düşmüş şekilde büyüyelim, ama neticede uzun vadede istikrarın hepimize daha fazla fayda sağlayacağını söylememiz lazım.''
Türkiye'nin kısa vadeli kazanımlara ihtiyacı olmadığını, enflasyonun birkaç puan daha yükselmesinin faturasını daha sonra kendilerinin ödeyeceğini vurgulayan Boydak, bu konuların ilerde daha fazla büyük sorunlar oluşturmaması için bu sürece destek verilmesi gerektiğini söyledi.
Boydak, faizin düşmesi ve kurun yukarı çekilmesi yönündeki söylemlere dikkati çekerek, bu söylemlerin yanlış olduğunu ve bu gelişmelerin küresel ekonomiye bağlı yürüdüğünü, bu konuda otoriteler tarafından alınan kararlara saygı duyulması gerektiğini dile getirdi.



Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı