KAYSO BAŞKANI MUSTAFA BOYDAK

KAYSO BAŞKANI MUSTAFA BOYDAK

TÜRK PARASI UZUN VADEDE TEKRAR DEĞER KAZANCAK”

Sanayi Odası Nisan ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi. Meclis toplantısına bir aylık faaliyet raporunu Mustafa Boydak okudu. Boydak Ayrıca, ÖTV'de indime gidilmeli ve Kredi Kartı taksitleri 9 aydan 12 aya çıkarılmalı diyerek hükümetten iyileştirme yapılmasını talep etti. Boydak, orta ve uzun vadede Türk Parasının tekrar değer kazanacağını, doların geri seviyelere geleceği ön görüsünde bulundu.

Kayseri Sanayi Odası KAYSO, Nisan ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya KAYSO meclis üyeleri, disiplin kurulu üyeleri ve meslek komitesi üyeleri katıldı.   Toplantıda öncelikle Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, bir aylık faaliyet raporunu paylaştı. Boydak daha sonra, kredi kartının 9 taksit sınırlamasının kaldırılmasını ve 12 taksite yükseltilmesi gerektiğini vurgulayarak,  vatandaşın, ekonomik düzenin 9 taksit sınırlamasıyla belli bir şekle  girdiğini, yine 9 taksitten fazla taksit isteyen vatandaşların illegal yollardan faaliyet yürüten esnaflardan yapıldığını ve bununda ekonomiye girmeyen kayıtsız kazançların olduğunu vuguladı…                     

Boydak ÖTV ve KDV'de kısmı bir indirim yapılmasını talep ettiklerini vurgulayarak  şunları kaydetti… Bunun vergi gelirlerini düşürücü bir etkisi olmayacağına inanıyoruz. Kayıt dışılığı azaltacaktır. Bizim üyelerimizin nerede ise tamamının bu konu da sıkıntıları var. Biz kayıt dışılıkla rekabet etmekte hakikaten zorlanmaktayız. Zaten birçok sektörümüzde KDV yüzde 8 olarak uygulanmakta. Ana sektörlere destek olunması bakımından bu konunun üzerinden bir kez daha geçilmesini talep ediyoruz. Burada bir popülizmle de alakası yok. Bizim derdimiz piyasaları harekete geçirmek ve canlandırmaktır”

Vadeli ithalatlarda yüzde 6 olan KKDF oranlarının sanayicilerin talebi ile özellikle hammadde ve yatırım mamullerinde yüzde sıfıra indirildiğini hatırlatan Boydak, bu sayede sanayicilerin finansmana daha ucuz erişeceklerini, Kayseri Sanayi Odası'nın 6-7 yıllık talebinin de çözüldüğünü belirterek, hükümete teşekkür etti.

Boydak  konuşmasının sonunda üyelerden gelen bir soruyu  cevaplarken Türk ekonomisinin iyiye giden bir ekonomi olduğuna vurgu yaparak  orta ve uzun vadede Türk Parasının tekrar değer kazanacağını, doların geri seviyelere geleceği ön görüsünde bulunup liraya güvenmeye devam edin mesajı verdi…       



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”