KAYSO´DA GIDACILARIN

KAYSO´DA GIDACILARIN

SORUNLARI KONUŞULDU

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO), Kayseri Ticaret Odası (KTO) ve Kayseri Ticaret Borsası´nın (KTB) gıda sektörlerinde faaliyet gösteren üyelerine yönelik genişletilmiş istişare toplantısı yapıldı. Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin´in başkanlığında yapılan toplantıda, sektörde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü.

Kayseri Sanayi Odası´nda yapılan toplantının açılış konuşmasını yapan KAYSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Gıdacılar Meslek Komitesi Üyesi Lütfi Çarşıbaşı, gıdacıların sorunlarını görüşüp, çözüm önerileri üretmek ve toplantıdan çıkacak öneri ve sorunları daha üst makamlara iletmek üzere böyle bir toplantı düzenlediklerini belirterek, sektöre desteklerinden dolayı Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin´e teşekkür etti.

Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Erol Sırıklı ise, sektördeki bir takım sorunların sektör temsilcileri ile konuşup tartışarak çözebileceklerini, bu sayede çözüme daha çabuk ulaşabileceklerini belirterek, olumlu yaklaşımlarından dolayı Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürü Şahin´e ve ekibine teşekkür etti.

Son olarak kürsüye gelen Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, bu toplantılarla sektördeki sorunları çözmeyi hedeflediklerini belirterek, ?Eğer ortada bir sorun varsa bu sorunu tek başımıza çözmemiz mümkün değil. Bazen bizim düşündüklerimiz reel sektörde uygulanamaz olabilir. Bizim bilmediğimiz sorunlarda olabilir. Biz burada Kayseri ölçeğindeki sorunları tam anlamıyla su üzerine çıkarıp, bu sorunların çözümü ile ilgili sektör temsilcilerinin bize yol göstermesini istiyoruz. İlgili mevzuatlar çerçevesinde yapabildiklerimizi uygulayacağız, yapamadıklarımız olursa onları da Bakanlığımıza iletmek üzere toplanmış bulunmaktayız? dedi.

Kayseri´nin kendi elinde tutmuş olduğu hayvansal ürünlerle ilgili merkezi konumunu kaybetmemesi gerektiğini vurgulayan Şahin, ?Kayseri bir sanayi şehri ama yanında tarımında olması lazım. Tarıma dayalı bir çok ürününü Kayseri´den mamul yada yarı mamul olarak çıkışını yapmamız lazım. Kayseri kendi özündeki markalarla tüm Türkiye´ye satmalı. Hatta ihracatla ilgili çalışmalar yapmalıyız. Biz bu işi çok önemsiyoruz. Sizlerle birlikte hareket ederek sektörün sorunlarını çözeceğimize inanıyorum. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum? şeklinde sözlerini tamamladı.

Daha sonra sırası ile söz alan sektör temsilcileri, sektörde yaşadıkları sorunları ve çözüm önerilerini dile getirdi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları