KAYÜ REKTÖRÜ KARAMUSTAFA

KAYÜ REKTÖRÜ KARAMUSTAFA

GAZETECİLER CEMİYETİNİ ZİYARET ETTİ

Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti´ne iade- ziyarette bulundu? Ziyarette konuşan Rektör Prof. Dr. Karamustafa ?Bizim tek amacımız var, bu milletin bu devletin kamunun kaynaklarını en etkin şekilde kullanacak,en verimli şekilde değerlendireceğiz? değerlendirmesinde bulundu?

Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ve ekibine iade-i ziyarette bulundu? Akademik dünyadan gelen konuklarını son derece samimi bir ifade ile karşılayıp ağırlayan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya Rektör Karamustafa´nın ziyaretten ziyadesi ile memnun olduğunu dile getirip,Kayseri´nin en fazla üniversitesi olan sayılı şehirlerden bir tanesi haline geldiğini hatırlatarak ?Aslında bugün ki Erciyes Üniversitesi´nin kuruluş kanundaki adı Kayseri üniversitesidir. 12 Eylül 1980 darbesiyle beraber 82´de YÖK´ün icat edilmesinden sonra Kayseri Üniversitesi´nin adı Erciyes Üniversitesi´ne dönüştürülmüş,bugünde ilimizin adıyla yeni üniversitemiz hayata geçmiştir. Sayın Rektörümüz göreve başladığı günden bugüne OSB lerle çok yakın ilişkiler içeresin de olduğunu biliyoruz. Yeni ilçelerimizin Meslek Yüksek Okulu talepleri var, bir kısmı faaliyete geçti. Bu yönde tabi YÖK´ün koyduğu kriterler var, bu çerçevede hocamızın ilçelerde gayretli çalışmaları var ? değerlendirmesinde bulundu?

KAYÜ Rektörü Prof.Dr.Kurtuluş Karamustafa´da üniversitenin yakın zamanda yeni binalarına taşınacağını belirtip sürece dair bilgiler verdi??15 Temmuz Kampüsü her ne kadar fiziksel olarak ayrıda dursa aslında orası milli emlak tarafından Erciyes Üniversitesi´ne tahsis edilmiş bir kampusdür. Göreve geldiğimiz günden beri Erciyes Üniversitesi rektörümüzle iyi diyalog içerisindeyiz. Kendisi bu manada bize yardımcı oluyor. Kayseri Üniversitesi rektörlüğünü önümüzdeki günlerde belirli miktarda oda sayısı olan 15 Temmuz Yerleşkesi´ne taşıyacağız. Diğer taraftan biz Erciyes Üniversitesi içerisinde 4 adet bina kullanmaktayız. Bunlardan bir tanesi Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksek binası. Bir diğeri Safiye Çıkrıkçıoğlu, eskiden Kayseri Meslek Yüksek Okulu olan bina? Bunları da konuştuk. Bizim amacımız nedir? Devletin kaynaklarını binalarını heder etmeden, verimli bir şekilde planlayıp kullanmak? Safiye Çıkrıkçıoğlu´na baktığımızda bunun bahçesi var, üretim yeri, serası var hadi taşıyorum deseniz yazık devlete maliyeti var.

Diğer taraftan bizim OSB´lerle ilgili belirlediğimiz bir hedef var. Bununda netleşmesi lazım, dolayısıyla bu dönemde biz ilk önce rektörlük merkezimizi taşıyacağız. Bizim tek amacımız var, bu milletin bu devletin kamunun kaynaklarını en etkin ve en verimli şekilde kullanacak ve değerlendireceğiz.

Ayrıca üniversitemizin taşınacağı konusunda netleşmiş bir yer yok ama, şehrimizin yöneticileriyle siyasileriyle şehrin dinamiklerini bilen insanlarla, hayırseverlerimizle ortak akılla birlikte karar vererek Kayseri üniversitesi´nin yerini ufkunu açacak mekanlarda belirlemek için elimizden geleni yapacağız?

HABER: SÜLEYMAN ERDOĞAN



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”