KAYÜ 4. yaşını kutladı

KAYÜ 4. yaşını kutladı

İlimizin üçüncü devlet üniversitesi Kayseri Üniversitesi kuruluşunun dördüncü yıl dönümünü törenle kutladı. Kutlama töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa “ Üniversitemiz kısa zaman içinde Türkiye’nin önemli üniversiteleri arasında yer alacak” değerlendirmesinde  bulundu.

Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa’nın ev sahipliğinde Kayseri Üniversitesi  Konferans Salonu’nda gerçekleşen kutlama programına  Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh  Büyükkılıç, İl Jandarma Komutanı Tuğg. Yüksel Yiğit, İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Rektör Prof. Dr. Karamustafa törenin başlangıcında yaptığı konuşmada Kayseri Üniversitesi ile ilgili bilgiler vererek  kısa zamanda ülkenin önde gelen üniversitelerinden biri olacaklarını vurgulayarak  şunları kaydetti “Üniversitemiz dördüncü yaş gününü tamamladı. Resmiyette her ne kadar kuruluş günü Kayseri Üniversitesi şemsiyesi altında 2018 olarak görünse de aslında böyle bir kadim şehrin üniversitesi olan Kayseri Üniversitesi’nin genlerini daha da köklere götürmek mümkün. Şehrimizin ve Türkiye’nin önemli üniversiteleri arasında yer alacak Kayseri Üniversitesi bugün dördüncü yaşını doldurmuş olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşamaktadır”

Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç’da  Kayseri Üniversitesi’nin çok nitelikli bir üniversite olduğunu belirterek şöyle konuştu  “Kayseri denilince 5 üniversiteden söz ediyoruz. Makarr-ı ulema diyoruz, yani âlimler şehri, ayrıca manevi ikliminden dolayı da makarr-ı evliya diye Allah dostlarının, velilerin yoğun olduğu hayırseverleri ile bezenmiş şehirden söz ediyoruz”                                                 

Konuşmaların ardından kutlama programı kapsamında mini konser verilirken, tören sonunda günün anısına hatıra fotoğrafı çektirildi.                                        

Kutlama kapsamında tören sonunda verilen kokteylde katılımcılar sohbet etme fırsatı yakaladılar.



“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı