KAYÜ’DE ‘ZAHİDE ŞAHİN KOLEKSİYON SERGİSİ’ AÇILDI

KAYÜ’DE ‘ZAHİDE ŞAHİN KOLEKSİYON SERGİSİ’ AÇILDI

ŞAHİN: “BUNLAR ATALARIMIZIN BİZLERE BIRAKTIĞI KÜLTÜREL MİRASLARDIR “

Kayseri Üniversitesi  Mustafa Çıkrıkçı Meslek Yüksekokulu - El Sanatları Bölümünde görev yapan Öğretim Görevlisi Zahide Şahin'in Kayseri’nin  yöresel el dokumalarında kullanılan avadanlıklar ve büküm aletlerini tanıttığı 'Zahide Şahin Koleksiyon Sergisi' ilimiz sakinlerinin beğenisine sunuldu.

Kayseri Üniversitesi Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Zahide Şahin’in 22 yıl süresince biriktirdiği yaklaşık 170 üründen oluşan avadanlıklar ve büküm aletlerinin bulunduğu  'Zahide Şahin Koleksiyon Sergisi' El Sanatları Dokuma Atölyesinde davetlilerin beğenisine sunuldu.

Haber ekibimize 22 yıllık birikimlerinden oluşan sergi hakkında bilgiler veren Zahide Şahin, bir bu çalışmanın bir kültür hizmeti olduğunu vurgulayarak şunları kaydettti “Kayseri Yöresel El Dokumalarında kullanılan büküm aletleri ve avadanlıklar konulu sergimizi Kayseri Üniversitesi Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulunda açtık. Sergideki büküm aletleri ve avadanlıklar benim 22 yıl süresince yörelere gidip yaptığım araştırmalar sonucunda yöre halkından hediye edilen ya da benim halktan satın aldığım ürünleri biriktirmem sonucunda bu sergiyi oluşturduk. Burada yaklaşık 170’e yakın ürün var. Elde ettiğim ürünler sonucunda bunu sergileme fikri bende oluştu. Bunlar bir kültür hizmeti. Bunlar atalarımızın bizlere bıraktığı kültürel miraslardır. Yeni jenerasyona da bunları göstermek amacındayım. Dolayısıyla bu sergiyi açmış bulunduk. Meraklılar bu konuda araştırma yapmak isteyen herkesi sergimize davet ediyorum.”.



Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü

Esma'ül Hüsna Hüsn-i Hat Sergisi açıldı

Kayserili Sanatçı İsmail Özbek, Yeni Şiir Klibini Çıkardı

Talas, Mehmet Akif'i sergiyle andı

Türkiye'nin en büyük kayadan oyma müzesi