KAYÜ’YE 'TURUNCU BAYRAK' ÖDÜLÜ

KAYÜ’YE

KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ’NE ENGELSİZ ÜNİVERSİTE İŞARETİ OLAN 'TURUNCU BAYRAK' ÖDÜLÜ

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) Engelsiz Üniversitesi Ödülleri-2021 sahiplerini buldu. Buna göre Kayseri Üniversitesi’nin Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, engelliler ile ilgili mekanda erişim konusunda yapmış olduğu düzenlemelerden dolayı “Turuncu Bayrak” ödülüne layık görüldü.

Kayseri Üniversitesi’nin Rektörlük binası ile Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Develi Hüseyin Şahin Meslek Yüksekokulu ile Pınarbaşı Suna Yalçın Meslek Yüksekokulu, engelliler ilgili mekânda erişim konusunda yapmış olduğu düzenlemelerden dolayı turuncu bayrak adayı olmaya hak kazandı. Turuncu bayrak alan ve turuncu bayrak adayı olmaya hak kazanan birimlerin müdürlerine Senato Toplantısı öncesi belgeleri takdim edildi. Belge takdim töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, turuncu bayrak ödülü kazanan ve turuncu bayrak ödülü adayı olan birimlere ve üniversitemizin engelsiz kampüs çalışmalarında emeği geçenlere çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Rektör Karamustafa, turuncu bayrak adayı olmaya hak kazanan birimlerin de en yakın zamanda turuncu bayrak ödülünü alacaklarına inandıklarını ifade etti.

Turuncu Bayrak Ödülü Nedir?

Yükseköğretimde öğrenim gören engelli öğrencilerin fiziksel mekânlara, eğitsel imkânlara ve sosyo-kültürel faaliyetlere erişimleri konusunda farkındalık oluşturmak ve iyi uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla engelsiz üniversite ödülleri kapsamında mekanda erişebilirlik alanında ilk defa 2018 yılında YÖK tarafından verilmeye başlanan bir ödüldür. Turuncu bayrağın geçerlilik süresi üç yıldır. Bu sürenin sonunda üniversitenin başvuracağı yıla ait ölçütlere göre tekrar başvuru gerçekleştirilmesi gerekiyor.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı