KAZA DEĞERİ DÜŞEN ARAÇLARINIZ İÇİN

KAZA DEĞERİ DÜŞEN ARAÇLARINIZ İÇİN

KAYBOLAN DEĞERİ ALABİLİRSİNİZ

Trafik kazalarında aracın kaybolan değeri, karşı tarafın sigorta acentasın dan talep edeceğinizi biliyor muydunuz? Eğer böyle bir şey başınıza geldiyse veya gelirse kazadan dolayı kaybolan değer, sigorta acentasından talep edilerek geri alınabiliyor. Peki nasıl, haberimizden öğreniyoruz.
Trafik kazalarından araçların kaybolan değeri sigorta acentelerinden geri alınabiliyor. Nasıl mı? Sadece kendi sigorta acentenize başvurarak. İşte bu kadar basit. Çoğu vatandaşın bilmediği bu konuyu, ilimizde sigortacı olan Kayseri Sigortacılar Derneği Yönetim Kurulu üyesi Nuri Tacettin Bey´e sorduk. Tacettin, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu; ?Şuan sektörümüzde gerek trafik sigortası, gerek kasko, kazanın durumuna göre ki trafik sigortası kazada bedeli aşıyorsa bu kaskonun teminatına girer. Değer kayıplarıyla ilgili sigorta şirketleri şuan ödeme yapıyor. Bunlarında bazı kıstasları var. Her araca değer kaybı ödemez. Örneğin 5 bin liralık hasara değer kaybı ödeniyor mu? Sigorta şirketlerinin aksperleri var, buradaki bilir kişi arkadaşlar bunları tespit ediyor. Ama bazı araçlar vardır, 20 ? 25 yaşındadır, o zaman o araca boya yapılası veya tamponunun değişmesi değer kaybından çok değer artışıdır. Bu kıstasıda ayırmak gerektiğini de düşünüyorum.?
Başınıza böyle bir şey geldiyse nasıl talep edeceksiniz? Tacettin izlemeniz gereken yolu şu şekilde anlattı; ?Bunu talep etmek isteyen vatandaşlar kendi acentalarına öncelikle başvurabilirler, buralardan bilgi alabilirler. Kazalarda zaten eksper arkadaşlar, kazalarda değere bakıyorlar. Gerek Kayseri ve çevresinde gerekse türkiye genelinde hasar tespitinin değer kaybını tespit eden eksper arkadaşlar var. Buralara başvurulup bir rapor istenile bilir. Gerçekten bir değer kaybı var mı? O raporla sigorta şirketlerine başvurmaları gerekiyor. Sigorta şirketleri de kendi içlerin bir takım çalışmalar yapıyor.?
HABER: M. EMRE KİPMAN



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor