KBB UZMANI DR. KARAGÖZ:

KBB UZMANI DR. KARAGÖZ:

?SOĞUK HAVA "YÜZ FELCİ" RİSKİNİ ARTIRIYOR?

Kar yağışı ve soğuk havanın yüz felci riskini de beraberinde getirdiğini ifade eden uzmanlar, küçük tedbirlerle soğuktan korunmanın yollarını açıklarken konuya dair haber ekibimiz aracılığı ile vatandaşı bilgilendiren Acıbadem Kayseri Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Muammer Karagöz ?Gözyaşı ve tükürük salgısının azalması, tat duyusunun bozulması, gürültüye hassasiyet gibi bulgular yüz siniri felcinin belirtisidir? ifadesini kullanıp, soğuk havalarda yüz felcine dikkat edilmesi uyarısında bulundu?.
Yüz sinirinin çalışmamasının en bariz bulgusunun yüzün bir yanındaki hareketlerin azalması veya kaybolması olduğunu ifade eden Acıbadem Kayseri Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Muammer Karagöz "Gözyaşı ve tükürük salgısının azalması ve tat duyusunun bozulması yüz siniri felcinin belirtisidir. Yüz felci, yüzün kaslarını uyaran sinirlerde ortaya çıkmaktadır. Yüz sinirlerinin soğuğun etkisiyle kemik bir kanalın içerisinden geçerken sıkışması sonrası yüz felci meydana gelmektedir. Bu durumda ağızda ve yüzün değişik yerlerinde kaymalar meydana gelmekte, gözleri kapatamama gibi belirtiler göstermektedir. Bu durum yüz görüntüsünü bozarken, gözün kapanmaması ise enfeksiyon kapmasına sebep olabilir" değerlendirmesinde bulundu?
Yüzün çok fazla soğuğa maruz kalan bir bölge olduğunu hatırlatan KBB Uzmanı Dr. Karagöz yüz felcinden korunmak için "Soğuk havalarda dışarı çıkarken mutlaka yüzü ve başı soğuktan koruyacak şekilde bere, şal ve atkı kullanılmalıdır. Banyo sonrası saçlar tam kurutulmadan dışarı çıkılmamalı, yüz su ile temas ettiği zaman ise kurutulduktan sonra bulunan ortamdan çıkılmamalıdır? uyarısı yaptı?
Dr. Karagöz sözlerinin sonunda ?Yüz felci tedavi edilebilen bir hastalıktır. Bu sebeple yüz felci bulguları olan hastalar hemen bir sağlık kuruluşuna başvurmalıdırlar. Yüz felcinin önüne geçmek için ise, yüz egzersizleri de çok önemlidir" diye konuştu.
HABER: C.ÜSTEN



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı