KBB UZMANI DR.KARAGÖZ

KBB UZMANI DR.KARAGÖZ

?GRİP´DEN KORUNMAK İÇİN TOKALAŞMALARA ARA VERİN?

Havaların bir ısınıp bir soğuduğu bu günlerde grip vakalarında da artış görülüyor. Çocukların okul, yetişkinlerin ise iş ve sosyal hayatlarını olumsuz yönde etkileyen gripten korunmak için grip aşısı yaptırmak başta olmak üzere tokalaşmak , öpüşmek gibi ikili temaslardan kaçınılması gerektiğini vurgulayan Acıbadem Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Muharrem Karagöz ?. İstirahat hem hastanın daha çabuk iyileşmesinde hem de bulaştırıcılık riskinin azalmasında fayda sağlar? ifadesini kullandı?
Acıbadem Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Muharrem Karagöz soğuk algınlığı ve gribe karşı alınması gereken önlemler konusunda yaptığı değerlendirmede ?Grip virüsü; öksürme, aksırık veya konuşma sırasında havaya karışan damlacıklar yoluyla yayılmaktadır. Ayrıca ortak kullanılan eşyaların teması sonucunda virüs bulaşmış ellerin göz, ağız ve buruna götürülmesi sonucunda da bulaşabilmektedir. Bulaştırıcılık hastada belirtiler başlamadan 1 gün önce başlar ve hasta olduktan sonra 5-7 gün devam eder? ifadesini kullandı?
?Nezle ile gribin iki ayrı virüs tarafından oluşan iki farklı hastalık olduğu unutulmamalıdır? diyen KBB Uzmanı Dr. Karagöz ?Nezle hafif şikayetlerle ortaya çıkıp çabuk geçerken, grip biraz daha ağır seyredip ciddi sonuçlara neden olabilmektedir. Alınan tüm önlemlere rağmen grip tanısı konulan kişilerin en az 5-7 gün süreyle istirahat etmeleri gerekmektedir. İstirahat hem hastanın daha çabuk iyileşmesinde hem de bulaştırıcılık riskinin azalmasında fayda sağlar? diye konuştu?
Dr. Karagöz sözlerinin devamında ?Hastalığın en yaygın belirtileri olan; ateş, kas-eklem ağrıları ve halsizlik sorunlarını azaltmak için doktor kontrolünde ilaç başlanmalıdır. Gribin akciğer tutulumuna ve zatürreye neden olmaması için doktora başvurmakta geç kalınmamalıdır? ifadesini kullanarak ? Bu süreçte bulaştırıcılık açısından dikkatli olunmalıdır. Günlük düzenli olarak en az 100 mg C vitamini almak ve bol su tüketmek bağışıklık sistemini kısmen desteklemektedir. Aynı zamanda bazı bitkisel ilaçlar da virüslere karşı vücut direncini arttırmak açısından faydalı olabilmektedir? diye konuştu?
KBB Uzmanı Dr. Karagöz sözlerinin sonunda grip ve nezleden korunmak için tokalaşmak ve öpüşmek gibi ikili temalardan kaçınılması gerektiğini vurgulayarak noktayı koydu?.
HABER : C.ÜSTEN



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı