KBB UZMANI OP. DR. KARAGÖZ:

KBB UZMANI OP. DR. KARAGÖZ:

?GRİP OLANLAR ÖPÜŞÜP ?TOKALAŞMASIN? .

Hava sıcaklık değerlerinin gün boyunca değiştiği mevsim geçişlerinin en sık karşılaşılan hastalığı grip, doğru tedavi edilmezse sinüzit, orta kulak iltihabı gibi önemli sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Özellikle 65 yaş üstü kişiler, kronik kalp, akciğer, böbrek ve şeker hastaları, kanser hastaları ve sağlık çalışanları gibi risk grubunda bulunan kişilerin daha dikkatli olmasının gerektiği, bu dönemde öncelikle gripten korunma yollarını bilmek büyük önem taşıyor. Acıbadem Kayseri Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Muammer Karagöz gribin nasıl bulaştığı, tedavisi ve korunma yolları hakkında haber ekibimize yaptığı değerlendirmede ?Grip olan kişiler hastalığı başkalarına bulaştırmamak adına kimse ile tokalaşmasın ve öpüşmesin? uyarısında bulundu?
Hava sıcaklıklarında yaşanan ani değişiklikler ve sıcaklıkların giderek azalması grip nezle gibi üst solunum yolu hastalıklarına davetiye çıkarmaktadır. Özellikle kış aylarında yaygın olarak görülen grip ve nezle konusunda haber ekibimize değerlendirmede bulunan Acıbadem Kayseri Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Muammer KARAGÖZ , yüksek ateş, baş ağrısı, yaygın vücut ağrısı ile seyreden gribe, influenza virüsleri neden olduğunu vurgulayarak şu uyarılarda bulundu? ?Hastalığın bulaşıcılığı, belirtilerin görülmesinden 1 gün önce başlar ve 7 gün süresince devam edebilir. Enfeksiyon; öksürme, hapşırma, konuşma ve solunum yolu salgılarının ağız, burun mukozası ve göze teması ile yayılır. Öksürük ya da hapşırık sırasında ağız ellerle kapatıldığında virüs ellere, oradan da dokunulan çeşitli yüzeylere bulaşır. Hasta olmayan insanlar bu yüzeylere elle temas eder, ellerini ağızlarına, burunlarına ve gözlerine temas ettirir ve hastalık etkenini alırlar. Bir metrelik mesafe bulaşma için riskli alandır. Bütün bu nedenlerden dolayı grip yada nezle olan kişiler hastalığı diğer insanlara da bulaştırmamak adına hiç kimse ile tokalaşmamalı? Özellikle geleneksel olarak uyguladığımız yanak yanağa öpüşmelere ara verilmelidir? ?
KKB Uzmanı Dr. Karagöz sözlerinin devamında hastalığın tedavi sürecine dair de bilgiler vererek ?Gribal enfeksiyon tedavisinde burnun açık tutulması büyük önem taşır. Burun kapalı olduğunda sinüsler boşalmadığından grip tedavisi daha zor olan sinüzit enfeksiyonuna neden olabilir. Grip ayrıca östaki borusu tıkanıklığına da yol açarak orta kulak enfeksiyonlarına da dönüşebilir. Bu nedenle grip mutlaka uzman doktor gözetiminde tedavi edilmelidir. Grip tedavisinde istirahat etmek oldukça önemlidir. İstirahat süresinin bulaşmayı önlemek için hastalık belirtilerinin geçmesinden bir gün sonrasına kadar sürmesi gerekir. Bol sıvı alınmalı, beslenmeye dikkat edilmeli ve sigara içmemelidir? diye konuştu?
Acıbadem Kayseri Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Muammer KARAGÖZ sözlerinin sonunda tedavi sürecinde tüketilmesi gereken besin maddeleri konusunda da bilgi vererek ?Özellikle C vitamini yönünden zengin olan Turunçgiller, taze meyve ? sebze ve balık tüketilmelidir? tavsiyesinde bulunup , grip aşısının özellikle yaşlı insanlarda faydalı olabileceğini belirterek önleyici tedbir olarak düşünülebileceğinin altını çizdi?
HABER: R.ÖZTEMİR



Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı

Uzmanlardan "hacamat" uyarısı:

ERÜ'de "Da Vinci" robotik cerrahi cihazı törenle açıldı