KCETAŞ EKİPLERİ HIZIR GİBİ YETİŞTİ?

KCETAŞ EKİPLERİ HIZIR GİBİ YETİŞTİ?

KCETAŞ EKİBİ 70 YAŞINDAKİ KADININ 250 BİN LİRALIK ALTININI DOLANDIRICILARIN ELİNDEN SON ANDA KURTARDI

Mithat Paşa Mahallesi Akyazı sokakta geçtiğimiz günlerde yaşanan dolandırıcılık olayı Kayseri ve Civarı Elektrik Şirketi´nin sayaç okuma memurlarının müdahalesi sayesinde önlendi? Telefonda kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılık çetesinin elemanları kandırdıkları yaşlı kadının 10 yılık birikimi olan altınları alıp kaçmaya çalışırken, Kcetaş ekiplerinin olaya müdahale etmesi ile amaçlarına ulaşamayarak altınları sokak ortasına bırakıp kaçtılar? Olayın kahramanı sayaç okuma memurları yaşananları haber ekibimize detayları ile anlatırken, yaşlı karı koca yaşadıkları travmanın etkisi ile evlerine kapandılar?.
Gün geçmiyor ki yurdun farklı bölgesinden dolandırıcılık haberi gelmesin ? Hayatını başkalarının alın teri ile kazandığı birimleri dolandırarak kazanan Allah´tan korkmaz, kuldan utanmaz insanlar vatandaşın yıllarca emek ederek kazandığını türlü hilelerle çalmaya devam ediyorlar? İşte böyle bir girişim önceki gün ilimizde yaşandı? Kocasinan ? Mithat Paşa Mahallesinde Akyazı sokakta ikamet eden C.A. ve D.A. isimli yaşlı karı ? kocayı cep telefonundan arayarak kendini polis olarak tanıtan ve evde bulunan ziynet eşyalarını gönderecekleri sivil polise vermesini isteyerek kandıran dolandırıcılara inan çift yıllarca hayvan yetiştirip, tarım işçiliği yaparak biriktirdikleri yaklaşık 250 bin lira değerindeki altınları eve gelen dolandırıcıya teslim etmişler? Ancak şahıs evden ayrılıp giderken mahalleye gelen Kayseri Civarı Elektirik Şirketi´nin sayaç yazma memurları yaşlı kadının bağrışmalarından şüphelenip duruma müdahale ederek, şahsın peşine düşmüş ve altınları kurtararak sahiplerine teslim edip durumu polise haber vererek dolandırıcıların oyununu bozdular?
Çaresiz yaşlı çiftin imdadına hır gibi yetişen Kceteş sayaç okuma memuru Davut Kalkan olayla ilgili olarak haber ekibimize yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti? ?Arkadaşımla birlikte Akyazı sokaktaki vericinin elektrik sayacını yazmaya geldik. Buradan geçerken 20 -23 yaşlarında 1 kişi elinde bir poşetle yoldan yürüyerek gidiyordu. Arkasındanda bir hanım teyze panikleyerek arkasından koşmaya çalışıyordu. Bizde şüphelendik ve ne oluyor teyze hayırdır dedik ama teyze paniğinden hiçbir şey söyleyemiyordu.. Sadece ? Altınları çaldı kaçıyor? dediğini anlayabildik ve durumu tahmin edip teyzeyi de arabamıza alarak şahsın peşinden gittik. Şahıs yaya olarak gittiği için kısa zamanda yaklaştık ve dur diyerek o seslendik . Bizi görüp dur ihtarımızı duyunca elindeki çantayı bırakıp kaçtı. Bölgede bulunan tel örgüden atlayarak mısır ekili tarlada izini kaybettirdi? Teyze hemen poşeti aldı ve içindekileri kontrol etti? Eksik olmadığını belirtti?Durumu polise bildirdik. Ekipler gelip şahsı aradılar ancak çoktan kaçmıştı??
Kcetaş ekibinden Emrullah Şaştım´da şahsın çok rahat davrandığını, elini kolunu sallayarak mahalleden çıkıp gittiğini belirterek ?O kadar rahat hareket ediyordu ki, biz müdahale etmiş olmazsak kolayca çıkıp gidecekti? diye konuştu?
Yaşlı çift olayın ardından yaşadıkları travmanın etkisi ile evlerine kapanıp susmayı tercih ederken emniyet güçleri vatandaşların bu tür kötü niyetli kişilere inanmamasını, hemen durumu polis bildirmesini istediler? HABER: C.ÜSTEN



Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor