KAYSERİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ´NDE

KAYSERİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ´NDE

İLK KEZ EPİDUROSKOPİ AMELİYATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nde ilk kez epiduroskopi ameliyatı yapıldı. Hastanede ilk kez uygulanan yöntem, bel fıtığı ameliyatı sonrası ağrıları devam eden hastalara umut olacak. Epiduroskopi yöntemi; cerrahi müdahale yapılmasına karşın ağrıları geçmeyen, inatçı bel ve bacak ağrılarına neden olan bel fıtığı, omurga darlığı ve sinir sıkışmalarına çözüm olmaktadır.
Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Özcan Eğitim ve Araştırma Hastanesine geçtiğimiz aralık ayında göreve başlayan Algoloji Uzmanı Uzm. Dr. Savaş Şencan´ın bu tarihten beri 4205 hastaya poliklinik hizmeti sunduğunu, 396 hastanın da Algoloji servisinde yatarak tedavi gördüğünü bildirdi. Bu birimin çalışmaya başlaması ile Kayseri ve civarındaki özellikle kanser hastalarına hizmet verilmeye başlandığını belirten Doç. Dr. Özcan, bu hastalarımıza yeni hizmete açılan periferik anjio cihazı yardımıyla dünya standartlarında hizmet vermekten dolayı mutlu olduğunu ifade etti.
Bu ameliyatı Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nde ilk kez gerçekleştiren Algoloji Uzmanı Dr. Savaş Şencan, ?Hastamıza epiduroskopi işlemi gerçekleştirdik. Hastamız daha önce bel fıtığı ameliyatı olmuş ama ameliyat olmasına rağmen ağrıları azalmamış. Bu yöntemle hastaların belinde ameliyata bağlı oluşumları bir kateter aracılığıyla açıyoruz ve aynı anda gerekli ilaç tedavisini de uyguluyoruz? dedi.
Ameliyat işleminde hastanın bilincinin açık olduğunu ve lokal anestezi uygulandığını belirten Uzm. Dr. Şencan şöyle devam etti, ?Ameliyatımızı gayet başarılı bir şekilde sonuçlandırdık. Bulunan bütün yapışıklıkları açtık. Epiduroskopi işlemi bel fıtığı ameliyatı olmuş ve diğer tedavi yöntemlerine cevap vermemiş hastalar için güvenli ve etkili bir yöntem´´.
3 mm gibi küçük bir açıklıktan girilerek gerçekleştirilen ameliyatta yara, pansuman gibi durumlar söz konusu olmamakla birlikte, tek bir seansın yeterli olduğu uygulamada, yapılan ameliyatlar yaklaşık olarak 30 dakika sürmekte ve hasta 4 saat sonra günlük hayatına devam edebilmektedir.


Haber Kaynak : İHA

ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı