KELLEYE KADIN ELİ DEĞDİ

KELLEYE KADIN ELİ DEĞDİ

Kayseri'de yaşayan 51 yaşındaki Nimet Seyhan, eşiyle birlikte işlettiği kelle paça dükkanıyla geçimini sağlıyor.

10 yıl önce kelle paça işine başladığını söyleyen Nimet Seyhan, işe ilk başladığı yıllarda yadırgandığını ifade etti. Çevresinde tek kadın esnaf olduğunu dile getiren Seyhan, önce bazı sıkıntılar çektiğini ifade ederek, Eşimle beraber Seyhan Kelle'yi işletiyorum. 51 yaşındayım ve 10 yıldır bu işi yapıyorum. İlk başlarda çok yadırgandım. 'Yapamaz' dediler. İlk geldiğimde bana da zor geldi ama şimdi alıştım. Şimdi daha kolay öncekine nazaran. Tek başıma olsa da götürüyorum. Zaten bilen geliyor buraya” dedi.
Kadın olmasının bir avantaj olduğunu söyleyen Seyhan, Belli müşterilerim var. Bayan olduğum için kadın müşteriler özellikle tercih ediyor. Buraya gelen müşterilerle aile gibiyiz. Hatta bazen bazı müşterilerim gelmediği zaman merak ediyorum acaba niye gelmediler diye” ifadelerini kullandı.
Kelleleri pişirirken meşe odunu kullandığını ve meşenin kelleyi kokutmadığını belirten Seyhan, Kelleleri sakatatçılardan günlük olarak ve taze alıyorum. Kelleleri fırında pişiriyorum. Özel tavaları var onların. Meşe odunu kullanıyorum. Çam yaksam kelleler kokar ama meşe odunuyla yakınca koku yapmıyor” şeklinde konuştu.
Evin tüm yükünün üstünde olduğunu dile getiren Seyhan, Benim yaşımdakilerin çoğu yerinden kalkamıyor ama ben evime ekmek götürüyorum. Çocuklarımı okutuyorum. Her şey benim üstümde ve her şey bana bağlı. Çok şükür kadın başıma da hepsinin üstesinden gelebiliyorum” diye konuştu.
Seyhan'ın dükkanından kelle yiyen vatandaşlar ise, her zaman Seyhan'ı tercih ettiklerini ve dükkana geldiklerinde bir aile ortamı gördüklerini söyledi


Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti