KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN BAŞKENT`E GİTTİ

KENTSEL DÖNÜŞÜM  İÇİN BAŞKENT`E GİTTİ

Melikgazi Belediye başkanı Memduh Büyükkılıç Melikgazi Belediyesince Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Küçükali, Kazımkarabekir, Küçükmustafa, Osmankavuncu semtlerinde başarı ile uygulanan projeleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ile görüşm

Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesince başarı ile uygulanan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Küçükali, Kazımkarabekir, Küçükmustafa, Osmankavuncu semtleri ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ile görüşmek için  Ankara’ya gitti.

            Melikgazi Belediyesince bundan 20 yıl önce gecekondu bölgeleri olan Yıldrımbeyazıt, Köşk, Yenimahallesi gibi semtlerde uygulanan Kentsel Dönüşüm çalışmasının sonuçların herkes tarafından bilindiğini belirten Başkan Büyükkılıç, Ancak 2-5 kat arasında yapıları bulunan bazı semtlerde plan ve yapısal toprak mülkiyetinin çözümü için bakanlık yetkilileri ile bir dizi görüşmeler yapacağını kaydetti.

            İlçe sınırları içerisinde yaklaşık kentsel dönüşüm için 2800 daire ve 80 dükkân yaparak hak sahiplerine teslim ettiklerini hatırlatan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi

            "Melikgazi Belediyesi olarak sağlıklı ve çevresi ile bir bütün olarak şehirleşmeye büyük önem veriyoruz. 15 yıldır tek bir gecekondu yapılmadığı gibi birçok gecekondu ev mülk sahiplerince kendileri yıkarak arsalarını belediyeye  verdiler. Sonuç olarak Gültepe, Yıldırımbeyazıt ve köşk gibi modern yapıların sosyal ve spor alanların bulunduğu sağlıklı semtler Kayserimize kazandırılmıştır. Aynı çalışmayı şehrimizin batı bölgesinde yer alan ve çarşı bölgesi ile organize Kayseri şehir mezarlığı arasında sıkışıp kalan bölgelerdeki semtlerde kentsel çözümü uygulamak istiyoruz. Bunun için gerekli alt yapıyı hazırladık. Ancak uygulamayı hızlandırmak istiyoruz. Bu amaç ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ile bir dizi görüşmeler yapacağım" diye konuştu.

            Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, bir gün süre ile kalacağı Ankara ilinde ayrıca şehir içinde yer alan yüksek gerilimli elektrik hatlarının yer altına alınması ile ilgili olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri ile de görüşmelerde bulunacağını sözlerine ekledi.



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”