KEPLERİNİ ÖZGÜRLÜĞE FIRLATTI

KEPLERİNİ ÖZGÜRLÜĞE FIRLATTI

Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi`nde mezuniyet cosşkusu vardı. Geleceğin iletişimcileri yoğun ders ve sınav sitresi ile geçen dört yıllık zorlu maratonun ardından mezun olmanın keyfini yaşareken, bir yandan da dört yıllık alışkanlık ve dostlukla

Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi 2013-2014 yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Sabancı Kültür Merkezi’ndeki tören oldukça yoğun bir katılımla tamamlandı. Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi`nde yapılan mezuniyet törenine, Erciyes Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Doğan, davetliler, öğrencilerin aileleri ve öğrenciler katıldı. Tören saygı duruşu ve istiklal marşıyla başladı.

İletişim Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan “Mezuniyet kısa filmi” katılımcılardan büyük alkış aldı.

Törende konuşan Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Doğan, öğrencilerin yetişmesinde emeği geçen başta aileleri olmak üzere, öğretim üyelerine ve hocalarına teşekkür etti. Prof. Dr. Doğan, ``Mezun gazeteci arkadaşlarımızın mesleğe atılmaları için biraz zamana ve sizlerin değerli desteklerinin sürmesine ihtiyaçları var. Onlara şimdiye kadar verdiğiniz desteği, bu süreçte de esirgemeyin. Mezun arkadaşlarım, sizlerden isteğimiz, mesleğe atıldığınızda, hani o Türk filmlerinde duymaya alıştığımız söz var ya, `Gerçeği, yalnızca gerçeği söyleyin ve yazın`. Şimdi burada diplomalarınızı alırken, sizlerden bu sözü vermenizi istiyorum. Hedefe giden her yol mübahtır, mantığından uzak, topluma gerçekleri ulaştırın`` diye konuştu.

 

Yaz stajını Medya Grubumuza bağlı faaliyet gösteren  Kayseri Haber gazetesinde tamamlayan ve Gazetecilik Bölümünü birincilikle bitiren Kübra Özçelik ise mezun öğrenciler adına yaptığı  konuşmasında;” Bu dört yıllık süre içerisinde kazandığımız şey yalnızca akademik bilgiler olmadı. Fakültemizin bize sunduğu imkanlar sayesinde mesleki tecrübeler de kazandık. Gazetecilik meslek onurunu zedeleyenler yüzünden , insanların bu mesleğe ve bize olan inancının tükendiğini ayrıca gelişmekte olan bu gazeteci nesil olarak, Dünya düzeninin adaletsiz ve zorba düzenle kurulduğunu ve bunu değiştirecek hiçbir güç olmadığını söyleyen insanları çok kez duyduk, ne zaman kendimizi yetersiz hissetsek, elimizden tutan bize umut veren, gazetecilik sorumluluğunun ağırlığını vicdanlarımızda hissettiren ve Dünya’yı daha iyi bir noktaya taşıyacağımıza dair inancımızı kuvvetlendiren aileleri,mizi,i dostlarımızı , hocalarıızı gerektiğinde yanımızda bulduk.” İfadelerini kullandı.

 

Geleceğin keskin kalemlerinin mezuniyet coşkusunu paylaşarak onlara diplomalarını veren, Gazeteciler Cemiyeti eski başkanı ve Kay Grup Genel yayın yönetmeni Veli Altınkaya ise;” Bu çocuklar pırıl pırıl. Böyle güzel insanlar yetiştirdiğiniz için hepinizi tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Sektörümüz sıkıntılı, arkadaşlarımız iş bulmakta zorlanabilirler. Anne babalara sesleniyorum, velilere sesleniyorum. Çocuklarınıza moral verir, destek olursanız, onlar da kendilerini geliştirebilirse sektörümüzde iyi yerlere gelebilirler.” diye konuştu.



27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”