KERKÜK TÜRKMENLERİ´NDEN

KERKÜK  TÜRKMENLERİ´NDEN

AVŞARLARA ZİYARET ?

Irak Türkmen Cephesi Temsilcileri Dünya Avşarlar Derneği  misafiri olarak Kayseri´ye geldiler.

Irak Türkmen Spor Birliği Genel Müdürü Hatab TÜRKMENOGLU, Irak Türkmen Cephesi Kerkük ?Arafa Büro Sorumlusu  Hasan BERBEROĞLU, Antrenör Çetin Halil KAYACI ve sporcu  Mustafa KALELİ dan oluşan heyet Kayseri´de Dünya Avşarlar Derneği misafiri oldular.

Dernek Şubesinde yapılan Irak Türkmenleri ve Geleceği konulu söyleşiye, Dünya Avşarlar Derneği Genel Başkanı Şeref KOCAKAYA, İstişare Heyeti Baskanı Dr. İsmail GÖKŞEN, Kayseri Şube Başkanı İsmail ALBAYRAK, Bilim Kurulu Başkanı Öğr.Gör. Memduh YAĞMUR ve Genel Sekreter Naime KILIÇ ile çok sayıda dinleyici katıldı.  Irak Türkmenleri, Kerkük ve Türkmeneli´nin yapısı ve durumu, Telafer operasyonu ve Türk Dünyasının sorunları ile ilgili yöreden insanlarla fikir alışverişi  gerçekleştirildi.. 

Irak´ın binlerce yıllık Türk yurdu olduğu, 1924 ten sonra çok katliamlar  yapıldığı, Saddam rejiminin Türkmenleri yok etmek için her şeyi yaptığı, Barzani´nin Kerkük´ün demografik yapısını değiştirmek için 800 bin kürt yerleştirdiğini, Türkmenlere baskı yaptığını, referandum yok hükmünde olduğunu ve yıllardır savaş halinde olduklarını, Kerkük´ü ve Türkmenleri savunacaklarını, Türkiye´nin yardımlarının az olduğunu, özellikle eğitim konusunda daha çok yardım beklediklerini ifade ettiler. Irak Türkmen Cephesi olarak Şii ve Sunni mezhep ayrılığının zararını çok gördükleri ve  mağdur olduklarından dolayı artık bu ayrılıkları bitirdiklerini ve Türk -Türkmen olarak bir arada olduklarını da ifade ettiler.

Dünya Avşarlar Derneğinin misafirperveriğinden çok memnun olduklarını ifade eden misafirler aradaki diyaloğun devam etmesini, dernek yetkililerini de Kerkük´te misafir edeceklerini, kendlerinin de Avşar Türkmeni olduğunu ve Irak ta çok sayıda  olduklarını da ifade ettiler.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Çanakkale Şehitleri dualarla anıldı

Talas'ta bu hafta 3 önemli açılış ve temel atma

Bahar geldi, kırnavruzu görüldü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Perşembe günü Kayseri’de

Vali Çiçek: "Çanakkale Zaferi; ecdadımızın yazmış olduğu emsali olmayan destandır"

Kayseri büyükşehir ve ilçelerinin anket sonuçları açıklandı

Başkan Palancıoğlu: "31 Mart için, sevdamız Melikgazi için hazırız ve kararlıyız"

Başkan Yalçın’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

Başkan Alan: "Kiralar esnafın belini büküyor"

Hacılar iftar sofrasında buluştu

Talas'ta Ahmet Özhan rüzgarı

Başkan Büyükkılıç: "Kardeşlik şuurundan hiçbir zaman vazgeçmeyelim"

MÜSİAD Kayseri üyeleri iftarda buluştu

3 katlı binada çıkan yangın korkuttu

Başkan Büyükkılıç'tan çocuk kreşi müjdesi