KESOB BAŞKANI AHMET ÖVÜÇ: ?YABANCI TABELALAR 2 KATI VERGİ ÖDEYECEK?

KESOB BAŞKANI AHMET ÖVÜÇ: ?YABANCI TABELALAR 2 KATI VERGİ ÖDEYECEK?

?Esnaf kardeşlerimiz Türkçe tabelalar kullansın?

?Esnaf kardeşlerimiz Türkçe tabelalar kullansın?

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Ahmet Övüç, işyeri tabelalarında Türkçe kullanılmasının önemli olduğunu vurguladı. Övüç, ?Yabancı tabelalara iki kat vergi getirilmesi öneriliyor? dedi.
26 Eylül Türk Dil Bayramı dolayısıyla açıklamalarda bulunan KESOB Başkanı Ahmet Övüç, asıl amaçlarının Türkçeyi yabancılaştırmadan konuşmak olduğunu ifade ederek, ?Şimdi Kayseri meydanında vatandaşa sorsak ?navigasyon nedir´ diye belki 100 kişiden 5´i kullandığı için bilebilir. Navigasyonun asıl amacı yol gösterendir, yol gösteren alet dediğimiz zaman bunu herkes bilir? diye konuştu.

Yabancı tabelalara iki katı fazla vergi getirileceğini vurgulayan Başkan Övüç, ?Sanayide olsun, şehir merkezinde olsun yabancı kelimelerle yazılmış tabelalardır. Sayın cumhurbaşkanımızın da talimatları var, yabancı tabelalara iki kat vergi getirilmesi öneriliyor. Mesela dilimizde olmayan ?Arena´ kelimesi İspanya´da boğaların güreştirildiği yerlerdir ama Türkiye´de bazı statlara ?arena´ ismi kondu. Yavaş yavaş yabancılaştırılmaya başlandı ama sayın cumhurbaşkanımız sağ olsun bunun da önüne geçti? dedi.

Esnaf ve sanatkarların Türkçe tabelalar kullanmalarını arzu ettiklerini dile getiren Ahmet Övüç, ?Bir de son zamanlarda Suriyelilerin gelişiyle Arapça levhalar var. Bu levhalar hem Arapça hem Türkçe yazılması lazım ki ne iş yapıldığının bilinmesi lazım. Esnaf kardeşlerimiz tabelalarını Türkçe kullanırsa hem daha güzel olur hem de iki kat vergi ödemekten kurtulmuş olur. Tabelaların da gelişi güzel değil de standart ve estetik olarak güzel yapılmasını arzu ediyoruz. Hem görüntü kirliliğini düzeltmek hem de düzgün bir görüntü sağlamış olacak? şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz günlerde kutlanan Ahilik Haftasını da değerlendiren KESOB Başkanı Ahmet Övüç açıklamasını şöyle tamamladı:

?Geçtiğimiz hafta bizim de bayramımızdı. Ahi Kültür Haftamızı dolu dolu yaşadık. Elimizden geldiği, gücümüzün yetti kadar hem esnafımıza bir şeyler anlatmak istedik. Bütün odalarımızdan ahi arkadaşlarımız teşrif ettiler. Bir Ahi Evran´ı geri getiremeyiz. Bizler de esnaf ve sanatkar kardeşlerimize öneriyoruz ki; müşterilerinizi aldatmayınız. Aldatılan müşteri bir daha gelmez. Onun için elimizden geldiği kadar müşterimizi aldatmadan en iyi şekilde işlerini yapmak için elimizden gelen gayreti göstermemiz lazım. Müşterinin bir defa değil devamlı olması bizim için önemlidir.?


Haber Kaynak : İHA

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları

ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan 17 Kayseri firmasını tebrik etti

Başkan Büyükkılıç: "Artık ihtisas fuarları ile Kayseri'miz gündemde"