KESOB BAŞKANI ÖVÜÇ :

KESOB BAŞKANI ÖVÜÇ :

?CANSUYU KREDİSİNE BAŞVURU İÇİN ELİNİZİ ÇABUK TUTUN? ...

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç ?Kamuoyunda Cansuyu kredisi olarak bilinen ?KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği´nin dağıtımında adam kayırmacılık yapıldı iddialarına haber ekibimiz aracılığı ile cevap verdi? Açıklamasında KESOB´un kredi dağıtımının gerçekleşmesinde en ufak bir dahlinin olmadığının altını kalın çizgilerle çizen Övüç ?Cansuyu kredilerini veren makam biz değiliz. Krediler KOSGEP tarafından belirlenen kriterler gözetilerek verilmekte? Biz sadece başvuru sahiplerinin esnaf olduğunu onaylayan ve belgelendiren makamız? değerlendirmesinde bulunup ?KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteğine başvuru yapamayan mikro işletmelerin de yeni başvuru yapmalarına imkan sağlanmıştır. Başvuru yapacak olan esnaflarımız elini çabuk tutsun? çağrısında bulundu?
Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç ?Kamuoyunda Cansuyu kredisi olarak bilinen ?KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği´nin dağıtımında adam kayırmacılık yapıldı iddialarına haber ekibimiz aracılığı ile cevap verdi? ?Bazı arkadaşlarımız bilerek veya bilmeyerek aleyhimizde yorumlarda bulunup , kredi dağıtımında birliğimizin adam kayırmacılık yaptığını iddia ediyorlar? Oysa KESOB kredi vermiyor. Sadece kredi alabilmeleri için biz evrak veriyoruz. Yani kredi almak isteyen kişin esnaf olduğuna dair bilgi ve belgeleri KOSGEB´e veriyoruz. Kredi dağıtımını da KOSGEP yürütüyor? KOSGEB´ de zannetmiyorum ki bir adaletsizlik, adam kayırmacılık yapsın? Belirlenen kriterlere göre öncelikle kim hak ettiyse ona kredi veriyorlar? Buradaki kriterlerde başta çalıştırdığı işçi sayısı, vermiş olduğu vergi tercih sebebi oluyor? Bizimde bu süreçte hiçbir arkadaşa verilsin veya verilmesin diye herhangi bir talebimiz olmadı? Bazı şeyleri konuşmak kolay? değerlendirmesinde bulundu?
Kesob başkanı Övüç sözlerinin devamında ? Türkiye genelindeki kontenjan belirlemeleri ise illerdeki esnaf sayısına göre belirleniyor. Her ilin kendine düşen bir kontenjanı var. Bu kontenjana göre Kayseri´deki esnaf sayısına göre bize 220 kişilik bir kontenjan düştü. Bu sayı kamuoyunda yetersiz bulununca bizde TESK nezlinde konuyu gündeme getirdik . Netice olarak 15 bini 244 kişi sayısının yurt genelinde en azından bir 60 bin 70 bin kişiyi, hatta 100 bin kişiye kadar yükseltilmesini talep ettik. Bu doğrultuda 2017 yılı içerisinde şimdiye kadar müraacat etmiş arkadaşların KOSGEB´den daha önce krediler almadılar ise yeni başvuru yapmalarına imkan sağlandı? ifadesini kullandı?.
Kesob Başkanı Övüç sözlerinin sonunda kredi başvurusu yapmak isteyen esnafa ellerini çabuk tutmaları çağrısında bulunarak şunları kaydetti? ?Yeni başvuruda bulunacak olan işletmeler 10-20 Şubat 2017 tarih aralığında sifirfaiz2017.kosgeb.gov.tr internet adresinden başvuruda bulunabilecek olup başvuru öncesinde KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı olma şartı aranmayacaktır. KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı olmayan işletmelerin kredi faiz desteğine hak kazanmaları durumunda, kredi kullanımından önce KOSGEB Veri Tabanına kayıt olmaları ve onaylı KOBİ Bilgi Beyannamelerini oluşturmaları gerekecektir. KOSGEB veri tabanına kayıtlı, 2015 yılı KOBİ Beyannamesi onaylı ve KOSGEB desteklerinden yasaklı olmayan mikro işletmeler (yıllık net satış hasılatı 1 milyon liranın altında olan ve 10 kişiden az çalışanı olan işletmeler) destekten öncelikle yararlanacaklardır. İşletmeler, çalışan sayısı ve net satış hasılatı daha az olandan başlayarak sıralanacaktır.14.12.2015 tarih ve 2015/8297 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile Esnaf ve sanatkarlara kullandırılan 30.000 TL faizsiz krediden yararlanan esnaf sanatkarlar, 2017 yılı KOSGEB sıfır faizli işletme kredisi faiz desteğinden yararlanamayacaklardır. ?
HABER: C.ÜSTEN



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları