KEYKUBAD SARAYI KAZISINDA 5. YIL

KEYKUBAD SARAYI KAZISINDA 5. YIL

Kayseri Şeker Fabrikası arazisi içerisinde bulunan, Anadolu Selçuklu Sultanı 1. Alâeddin Keykubad tarafından yaptırılan ve 1243 Kösedağ Savaşı sonrası Moğollar tarafından tahrip edilen Keykubadiye Sarayı´nın beşinci yıl kazı çalışmalarına Prof. Dr. Ali Ba

Kayseri Şeker Fabrikası arazisi içerisinde yer alan Keykubadiye Sarayı´ndaki kazı çalışmaları Prof.Dr. Ali Baş başkanlığında Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Selçuk Üniversitesi adına yürütmekte olup, Kazı çalışmalarına beş yıldan beri Kayseri Büyükşehir Belediyesi,  Kayseri Şeker Fabrikası ve Türk Tarih Kurumu´nun katkılarıyla devam edilmekte olduğu belirtildi.

Keykubadiye Sarayı Kazı çalışmalarını Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Ak Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu ve Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ile birlikte yerinde inceleyip Kazı Başkanı Prof. Dr. Ali Baş´tan çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Keykubadiye Sarayı Kazısındaki incelemeler sonrasında açıklama yapan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç: Keykubadiye sarayımız bizim için çok önemlidir. Selçuklunun merkezi olan Kayseri´mizde bu sarayın gün yüzüne çıkarılması, tarihe ışık tutması ve Selçuklu eseri olduğu için çok önemsiyoruz. Keykubadiye Sarayının biran evvel kazısının yapılarak açığa çıkarılmasını arzu ediyoruz. Selçuklunun en önemli merkezlerinden biri olan Kayseri´de böyle bir sarayın ortaya çıkartılması için gereken desteği vermeye devam edeceğiz dedi.

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay da inceleme sonrası yaptığı açıklamada; Keykubadiye Sarayı elbette Kayseri Şeker Fabrikasının arazisi içerisinde olmasından dolayı bizim öncelikli olarak ilgimizi çekiyor ve bu işi 2014 yılında başlatmak bize nasip oldu ve biz böyle bir şerefe nail olduk. Değerli hocalarımız ekibi ile beraber o zamandan beri gerçekten önemli bir gayret gösteriyorlar, asıl olan burada tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkmak, bunun eğer mümkünse yeniden ihya edilmesini arzuluyoruz. Böylece, Kayseri´ye önemli bir turizm merkezi kazandırmış da oluruz diye de ümit ediyoruz.

İnceleme esnasında; Keykubadiye sarayı Kazı Başkan Yardımcısı Prof.Dr Remzi Duran, Keykubadiye Sarayı Kazı Başkan Vekili Dr. Şükrü Dursun, Dr. Öğretim Üyesi Necla Dursun, Öğr. Gör. Rasim Bağırlı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Temsilcisi Aysun Akı da hazır bulundu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü

Esma'ül Hüsna Hüsn-i Hat Sergisi açıldı

Kayserili Sanatçı İsmail Özbek, Yeni Şiir Klibini Çıkardı

Talas, Mehmet Akif'i sergiyle andı

Türkiye'nin en büyük kayadan oyma müzesi