KGC ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI

KGC ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI

BAKAN ÖZHASEKİ: AVRUPA SUÇLULARA KUCAK AÇIYOR

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti tarafından geleneksel olarak düzenlenen ödüllü medya yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Ödül törenine bakan Mehmet Özhaseki´de katıldı. Özhaseki, Türkiye´yi  bölmek isteyen  terör örgütünün her türlü vahşeti işlediğini, fakat Avrupa´nın suçluları kucağına alarak vermediğini belirtip "Buradan kaçan katillere kucak açıyorlar.  Değerlendirmesinde bulundu.

Erciyes Kardan adam tesislerinde düzenlenen ödül törenine başta Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı, Ak Parti Milletvekilleri Taner Yıldız, Sami Dedeoğlu, İsmail Tamer, Hülya Nergis Atçı, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, İlçe Belediye Başkanları STK Temsilcileri Ve Gazeteciler İştirak Etti.

Programın açılışında konuşan Kayseri Gazeteciler cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ,  Kayseri basının 108 yıllık bir tarihi olduğunu belirterek şöyle konuştu: ?Kayseri de  ilk gazetenin yayımlandığı 1910 yılından bu yana  meslektaşlarımızın  her zaman  devletinin ve milletinin yanında  olmuştur.dün milli mücadelede olduğu gibi yakın tarihimize de  15 temmuz başta olmak üzere  bu ülkenin birliğine  ve beraberliğine yönelik  her hain saldırıda  kayseri basını devletinin ve milletinin yanında olmuştur bundan sonrada olmaya devam edecektir. Cemiyetimizin daha çok  genç meslektaşlarımıza teşfik odaklı  geleneksel olarak düzenlediğimiz mesleki yarışmada yazılı haber  görsel haber  araştırma inceleme ve röportaj olmak üzere  7 ayrı dalda meslektaşlarımız ödüllendirilmiştir. Bu organizasyon  daha çok meslektaşlarımızı en iyi yapma  adına teşvik odaklı düzenlenmektedir.?

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca da, "Türkiye Gazeteciler Federasyonu Türkiye´de kurulu 71 cemiyet, Azerbaycan´da 4, Kıbrıs´ta 3 meslek kuruluşundan oluşmuş 78 meslek kuruluşundan meydana gelmiş 20 bine yakın üyesiyle Türkiye´nin en büyük basın kuruluşlarından bir tanesidir? dedi ve ekledi:

?Türkiye Gazeteciler Federasyonu kendi sorunlarından daha önemli Türkiye´nin birlik ve beraberliği için al bayrağımızın göklerde durması için sonuna kadar destek vermektedir. 3 yıldır Basın İlanla ilgili bir tek kuruş zam verilmedi. Verilen zamlar Bakanlar Kurulunun onayı şart olduğu için zamlar hem o masada bekletildi. En son Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu Anadolu basınına ilk defa Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi yaygın basına yüzde 7 civarında, Anadolu basınına da yüzde 20 civarında bir zam verdi. Bu zammın verilmesi 1´inci planda önemli ama eğer Bakanlar Kurulu bu zammı onaylamazsa maalesef Anadolu basınını oksijen çadırından çıkamayacak."

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´de Kayseri´deki uyum kültürüne dikkat çekerek şöyle konuştu:  ?Şehrimizde bütün yönetim dinamikleri ile uyum içerisinde çalışıyoruz söz konusu kayseri olunca herkes koşulsuz şartsız şehrimizin menfaatine hareket ediyor. Bu birliktelikle çok şükür işlerimize bereket getiriliyor daima doğruları ve yapılan hizmetleri anlatmak için gece gündüz çalışan bütün gazetecilerimize teşekkür ediyor ödül alanları tebrik ediyorum.?

AK Parti Milletvekili Taner Yıldız´da, gazetecilik mesleğinin farklı zorluklarının olduğun belirterek, ?Gazeteciler çok önemli görevler yapıyor, dünyada kuvvetler ayrılığının en önemli öğelerinden bir tanesidir gazetecilik, özellikle afrin´de sıcak çatışmaların olduğu bir alanda görev yapan gazetecileri kolaylıklar diliyor ödül alan arkadaşlarımı kutluyorum? şeklinde konuştu.

Vali Süleyman Kamçı´da ödül alan gazetecileri tebrik etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ise, ?Gazetecilik zor deniliyor ama ben tam tersini düşünüyorum. İşiniz çok kolay. Niye kolay, dışarıda bir sürü olay var. Malzeme bol" diye konuştu. Özhaseki, Son birkaç yıldır yaşadıkları olaylara bakılmasını isteyerek  içeride bir PKK belası, eli silahlı cani bir örgüt olduğunu, bunların sivilleri, masumları vurduğunu belirtti. Özhaseki, Türkiye´yi de bölmek isteyen bu terör örgütünün her türlü vahşeti işlediğine fakat Avrupa´nın suçluları kucağına alarak vermediğine dikkat çeken Bakan Özhaseki, "FETÖ diye bir bela örgüt çıktı. O da ihtilal denemesinde bulundu, masum 250 kişiyi şehit etti, binlerce insanı yaraladı. Onun da failleri belli. Onlar da kaçıyor Batı´ya sığınıyor, Batı bunları da vermiyor. Özgürlüklere inandığı için, insan haklarına saygılı olduğu için, medeni olduğu için mi vermiyor? Aynı Batı IŞİD diye bir belayı başta ABD olmak üzere, bir proje örgütü Suriye´ye koyuyor, sonra IŞİD´i yok edebilmek adına buraya koşup geliyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından dereceye girenlere ödülleri protokol üyelerince takdim edildi.



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da