KGC´DEN KOCASİNAN VE TALAS´A ZİYARET

KGC´DEN KOCASİNAN VE TALAS´A ZİYARET

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Yönetim ve Denetim Kurulu üyeleri, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ve Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın´ı makamında ziyaret ederek ?Hayırlı Olsun´ temennisinde bulunup, başarılar dilediler.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Yönetim ve Denetim Kurulu üyeleri ilk ziyaretlerini Cemiyet Başkanı Veli Altınkaya önderliğinde ilk ziyaretlerini Tasla Belediyesi´nin henüz çiçeği burnunda belediye başkanı Mustafa Yalçın´a gerçekleştirdiler.

Başkan Yalçın konuklarını ağırlarken yaptığı değerlendirmede kendisinin uzun yıllar belediyecilik yaptığı dönemde basınla yakın ilişkiler içinde olduğunu hatırlatarak, şehrin birliktelikle güzel bir yer haline geldiğini vurgulayıp, seçim kampanyasının Cumhur İttifakı ile stresli geçmediğini ancak zorlu geçtiğini ifade ederek, ?Çantada keklik durumu olmadı. Bunla beraber vatandaşlarımız öyle sorular soruyor ki gerçek siyasetçi vatandaş.? değerlendirmesinde bulundu.

Sözlerinin devamında Talas ilçesinin 171 bin nüfusu olduğunu bunun 101 bininin seçmen olduğunun altını çizen Başkan Yalçın, ?Yani vatandaşların üçte ikisi seçmen. Bu da hayatın içinde demek. Ayrıca akşamları 5 ile 10 bin arasında nüfus artışı oluyor. İlçemizde şuan sadece 280 kafe Kayseri´nin sosyal hayatına hizmet veriyor. Burası her zaman dinamik bir şehir. Öğrencisi, akademisyeni, işçisi, memuru, emeklisi ve entelektüellerinin çok fazla olduğu Talas´ta, hem ilçemize hem Kayseri´ye hizmet edecek, biz de bu işin şefi olacağız? ifadesini kullandı.

/resimler/2019-4/8/1753479989409.jpg

Başkan Yalçın sözlerini noktalarken ?Talas´ın cami, konak, çeşme, kilise gibi tarihi eserleri fazla sayıda mevcut. Önceki belediye başkanlarımız restore ederek turizme kazandırmış. Kendilerine teşekkür ediyorum. Şimdi biz de 4,3 kilometreden oluşan kültür yürüyüş yolu, bir de 35 kilometrelik araç kültür yoluyla, tarihi ve doğal zenginliklerin gezileceği proje hazırladık. Sizlerin katkısıyla vatandaşlarımızdan beğeni aldı. Seçim kampanyamız sırasında basının bize çok faydası oldu. Projelerimizi ve kendimizi vatandaşlarımıza anlatma fırsatı yakaladık. Teşekkür ediyorum.? şeklinde konuştu.

Konuklar adına konuşan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ?da, Talas İlçesi´nin ilimizin nüfusu en hızlı artan ve gelişen ilçesi olduğuna dikkat çekerek ?Talas, üniversiteleriyle de birlikte bir merkez ilçe. Tarihi ve turistik değerleriyle de fevkalade önemli. 1920´li yıllarda Türk kökenli Ortodoks vatandaşlarımız Zincidere´de kurulan matbaa ile Türk Ortodoksluğunun Sedası adıyla gazete çıkarmışlar. Kayseri basın tarihi açısından da Talas´ın ayrı bir önemi var. 25 yıllık belediyecilik tecrübenizle basınla ilişkilerinizin daha yukarı çıkacağından şüphem yok. Gazeteciler Cemiyeti olarak yapacağınız her doğru işte yanınızda olacağımızın bilinmesini istiyor, görevinizin hayırlı olmasını diliyorum? dedi.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerinin Talas Belediyesi´nden sonraki durağı ise Kocasinan Belediyesi oldu.

4yıllık görev süresinin ardından bu kez seçmenin oyları ile koltuğa oturan Başkan Çolakbayrakdar´a ?Hayırlı Olsun. Allah utandırmasın? temennisinde bulunan Cemiyet Başkanı Veli Altınkaya ?Bu dönem de Kaocasinan İlçesi için çok daha güzel işler yapacağınızı umuyoruz. Allah Mahcup etmesin? ifadesini kullanarak çıtanın daha yükseğe çıktığını hatırlattı.

Başkan Çolakbayrakdar´da ?4yıllık tecrübe ile ilçe sakinlerimizin beklentilerine cevap verecek, çok daha uzun soluklu projeleri hayata geçirip; Kocasinan ilçesini şehrimizin yeni yüzü yapmaya kararlıyız? diye konuştu.



Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti

“Bu coğrafyada yaşamanın bedeli güçlü olmak”

“İstanbul’da 14 tane konutu tedbir amaçlı boşalttık”

Erciyes'in eteklerine 271 bin fidan

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak