KGK GENEL BAŞKANI MEHMET ALİ DİM,

KGK GENEL BAŞKANI MEHMET ALİ DİM,

´ÇANAKKALE GURURU, BİR VAHŞETİN DEHŞETİ İLE GÖLGELENEMEZ´

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Kurucu Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi´nin 104´üncü yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, Çanakkale Zaferi´nin tarihte eşi benzeri görülmemiş bir Türk kahramanlığı olduğunu kaydetti.

DİM, mesajında "Türk kurtuluş ve istiklal mücadelesinin en hazin sahnelerine sahip olan Çanakkale Savaşı´nın üzerinden 104 yıl geçti. Daha nice yüzyıllar geçse de milletimiz bu vatanın kara bağrında kefensiz yatan o evlatlarını asla unutmayacak. 18 Mart 1915 tarihinde bu eşsiz zaferi kazanan ecdadın torunları olmaktan gurur duyuyoruz.

Milletimiz, Çanakkale´de imkansızlıklar içerisinde, canlarını hiçe sayarak büyük bir destan yazmıştır. Kahraman ecdadımızın kanlarını dökerek bizlere miras bıraktığı bu vatanı dünyada hak ettiği konuma taşımak için hepimiz daha çok çalışmalı, o günleri asla unutmamalıyız. Vatan toprağını düşmana çiğnetmemek için canını feda ederek tüm dünyaya ´Çanakkale Geçilmez´ dedirten isimli, isimsiz tüm kahramanlarımızı ve bu vesileyle tüm vatan şehitlerimizi saygı ve rahmetle anarken, kahraman gazilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

´DÜNYA BU VAHŞETİ ASLA UNUTMAYACAK´

Çanakkale Zaferi´nin yıldönümünün kutlandığı bu önemli günde tüm dünyanın, Yeni Zelanda´nın Christchurch kentindeki Al Noor ve Linwood camilerinde cuma namazı sırasında 50 Müslüman´ın vahşice katledilip, 40´tan fazla Müslüman´ın da yaralanmasıyla sonuçlanan vahşeti lanetlediğini de hatırlatan Dim "Bu ırkçı, faşist ve insanlık dışı saldırının failleri arasında İslam düşmanlığını körükleyenler de yer almaktadır. Terörün her türlüsünü, ayrıca bu vahşeti onaylar tarzda açıklamalar yapan küstah, ırkçı ve faşist politikacıları da lanetliyoruz. Dünya bu vahşeti asla unutmayacak, sorumlularını hep lanetle hatırlayacaktır. Çanakkale Zaferi´nin yıldönümünde yaşadığımız gurur, bu vahşetin dehşeti ile asla gölgelenemez. İbadet ederken kurşun yağmuruna tutularak şehit edilen insanlarımıza Allah´tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz" dedi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da