KGK'DAN BAKAN GÜL'E TEŞEKKÜR

KGK

KGK: “BU SONUÇ ORTAK ÇABANIN ÜRÜNÜ“

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül "İlanlar sona ermeyecek" diyerek yerel basına müjde verdi. Gül'e teşekkür eden KGK Genel Başkanı Dim "Sektörü temsil eden tüm meslek örgütlerinin ortak çabası ile alınan sonuç sevindiricidir" dedi

ADALET Bakanı Abdulhamit Gül, Erzurum Adliyesi'nde hakim, savcı ve adliye personeliyle yemek yedikten sonra Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı'nı makamında ziyaret etti.

Gül, adliye çıkışı gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgedeki adalet hizmetlerini değerlendirmek ve temaslarda bulunmak için Erzurum'da bulunduğunu söyledi.

Gazetecilere yeni yargı paketini değerlendiren Gül, yargı paketlerinden birincisinin teveccühle karşılandığını, yargı paketlerinin devamının geleceğini belirterek "Erzurum, İstinaf Merkezi olarak yargısal hizmet vermeye başlayan illerimizden birisi. Bölgedeki adalet hizmetlerini değerlendirmek adına Bölge Değerlendirme Toplantısı için buradayız. Yargı paketlerimizden birincisi kanunlaştı. Milletimizin büyük beğenisiyle kanunlaşan bu yargı paketi artık uygulama aşamasında. Büyük bir teveccüh olduğunu görüyoruz, elbette bu paketler devam edecek. Milletimizin sorunlarını çöze çöze hem yargıya güvenin arttığı, hem de adalet hizmetlerinin etkinleştiği süreci hep birlikte yaşayacağız. Yargı paketimizde hukuka uygun düzenlemeler söz konusu ancak basın ilanları ile alakalı herhangi bir düzenleme olacağı söz konusu değil. Yargı paketimizde böyle bir düzenleme bulunmuyor. Dolayısıyla gazetelerin ve medyanın desteklenmesi için, hür yayın yapabilmeleri için, bu anlamda desteğin sürmesi için ilanlarla ilgili herhangi bir sona erdirme söz konu değil" dedi.

KGK'DAN BAKAN GÜL'E TEŞEKKÜR

Bu açıklamayı sevinçle karşıladıklarını söyleyen Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, "Zor şartlar altında görev yapan yerel basınımızın ayakta kalması için ilanlar çok önemliydi. Duyarlılığı ve desteği için Türk yerel basını adına Adalet Bakanımız Sayın Abdulhamit Gül'e sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. Sektörü temsil eden tüm meslek örgütlerinin ortak çabası ile alınan sonuç sevindiricidir" dedi.



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da