KIBRIS GAZİLERİNE BERAT VE MADALYA

KIBRIS GAZİLERİNE BERAT VE MADALYA

Kayseri Valiliğince tertiplenen Milli Mücadele Beratı ve Madalya Töreni´nden ilimizde yaşayan Kıbrıs Gazileri madalya ile onurlandırıldı.

İlimizde ikamet eden Kıbrıs gazilerini onurlandırmak amacı İle Kayseri Valiliğince tertiplenen ?Milli Mücadele Beratı ve Madalya Töreni´ne Vali Şehmus Günaydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Çalış, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kurtuluş Kurumustafa, Muharip Gaziler Derneği Kayseri Şube Başkanı Osman Balcı, gaziler ve gazi aileleri iştirak etti?

Vali Şehmus Günaydın yaptığı başlangıcında gerçekleştirdiği konuşmada tarihin her döneminde bu milletin evlatların ihtiyaç anında fedakâr bir şekilde meydana çıkıp durumun gereğini yaptığını vurgulayarak ? Bugün burada dernek başkanımızın da ifade ettiği gibi yavru vatanımızda destanlar yazan büyük kahramanlıklar gösteren gazilerimizin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından tevdii edilecek madalyaları ve beratları için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Millet olarak bağlarımızın olduğu her yerde ülkemiz için, vatanımız için, milletimiz için, bayrağımız ve ezanımız için her türlü mücadeleyi vermiş bir milletiz biz. Bu mücadele sırasında şehitlerimiz olduğu gibi gazilerimizde oldu. Bu vesileyle Malazgirt´ten günümüze kadar ülkemiz için, bayrağımız ve ezanımız için canlarını seve seve feda eden bütün şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyorum. Aynı zamanda bu mücadelelere katılıp da vefat edenleri de rahmetle ve milletle yâd ediyoruz. Sizler gibi hayatta olan gazilerimize de ömür boyu sağlık ve huzur diliyoruz. Bizler size çok şey borçluyuz, hep bunu ifade ediyoruz. Bunu birçok kere sizlere hissettirmek için organizasyonlar düzenliyoruz. Organizasyonların en iyi şekilde gerçekleştirilmesi için dernek başkanımızda çok büyük gayret gösteriyoruz. Huzurlarınızda kendilerine de teşekkür ediyorum. Burudan şunu ifade ediyorum. Sizler gibi asil kahramanları olduğu sürece bizler üzerinde hesabı olanların bu hesabı gerçekleştiremeyeceklerini buradan çok net ifade ediyorum. Çünkü tarihin her döneminde bu milletin evlatları ne zaman bir ihtiyaç olmuşsa fedakâr bir şekilde meydana çıkmış ve gereğini de yapmıştır. ? değerlendirmesinde bulundu?

Muharip Gaziler Derneği Kayseri Şube Başkanı Osman Balcı ise yaptığı konuşmada ? Vatanımız için Çanakkale´de, Kore´de, Kıbrıs´ta yurt savunmasında kahraman şehitlerimizi yâd ediyoruz ve hayatta olan gazilerimize de sağlıklı, sıhhatli ömürler diliyorum? ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Şehmus Günaydın tarafından Gazilerimize verilen madalyaların ardından tören sona erdi.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"