KILIÇDARLOĞLU ÖZÜR DİLEYECEK

KILIÇDARLOĞLU ÖZÜR DİLEYECEK

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na açtıkları 10 tazminat davasından birini kazandıklarını belirterek, “Kılıçdaroğlu 15 bin TL tazminata mahkum edildi. Kılıçdaroğlu ya çıkıp tüm Türkiye&

Kayseri Büyükşehir Belediyesi brifing salonunda basın toplantısı düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Türkiye gündemini bir süredir meşgul eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun iddialarında sona gelindiğini söyledi. Özhaseki, 1 buçuk yıl önce gürültülü bir ortamda başlayan iddiaların asılsız olduğuna yargının karar verdiğini belirterek, “Tekrarlamak içimi sıkıyor, dinleyenler de rahatsız oluyorlar. Ancak 1 buçuk yıl önce bir gürültü ortamında başlayan ‘Kayseri’de yolsuzluklar’ başlığı adı altında Türkiye kamuoyuna açıklanan söylemler vardı. Bu işin sonuna geldik. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı açıklamalar var. Kılıçdaroğlu bu açıklamalarının ardından çamur attığını 2 gün içerisinde anladı. Tongaya bastığının farkına vardı” dedi.
CHP liderinin iddialarının ardından Kayseri’ye gelen bir grup partilinin Kayseri Cumhuriyet Savcılığı’na bir dosya sunduğunu belirten Özhaseki, “Atilla Kart ve arkadaşları Kayseri’ye gelerek, 300 sayfa civarında yeniden iftiralar dizisini Kayseri Cumhuriyet Savcılığı’na teslim ettiler. Aslında açılmaması gereken bir dosya yeniden açıldı. 9-10 ay kadar daha incelemeler devam etti. Eskiden incelenen dosyalar bir kez daha incelendi. Bu incelemenin sonunda burada rüşvet gibi, yolsuzluk gibi herhangi bir kötü işin ne izi ne emaresi var yalandır diye kararlar çıktı. Bu taraftan dosya düştü. Bizim açımızdan hukuken olay tamamen noktalandı” diye konuştu.

“TÜM TÜRKİYE’DEN ÖZÜR DİLEYECEKLER”
Yargının noktaladığı bir işin ardından kendisinin 10 ayrı tazminat davası açtığını söyleyen Özhaseki, bu davalardan birinin sonuçlandığını söyledi. Özhaseki, “Şimdi ne olacak? 1 buçuk yıl boyunca yalan söyleyenlerin yaptıkları yanına mı kalacak? Yutkunup sineye mi çekeceğiz? İşte şimdi o aşamadayız. Çok açık ve net söylüyorum. Çıkıp Türkiye kamuoyuna özür dileyecekler. Biz elimize geçmiş bir yanlış dosyayı konuşmuşuz, özür dileriz, hakkınızı helal edin diyecekler. Kayseri kamuoyundan ve şahsımdan özür dileyecekler. ‘Biz iftira ettik, biz yalan söyledik. Masum insanlara kara çaldık. Hiçbiri doğru değilmiş. Mahkeme kararları açıklandı. Biz hatalıymışız’ diyerek özür dileyecekler” dedi.
Özhaseki, özür dilenmemesi halinde açılan hiçbir davayı geri çekmeyeceklerini de ifade ederek, “Yoksa bunların hepsinin arkası gelecek. Benim açtığım 10 adet dava var. Bu yalanların bedellerini ödeyecekler. Şu anda birinci davayı kazandık. Mahkeme karşı tarafı 15 bin TL’ye mahkum etti. Bunların arkası gelecek. Sadece benimle ilgili değil, mesai arkadaşlarımızla ilgili açılan davalar da var. Bunların sayısı ise 50’ye yakın. Bunların hepsi devam ediyor. Bu iftiraların hepsinin karşılığını alacağız” şeklinde konuştu.

“ERCİYES TÜRKİYE’NİN DAVOS’U OLACAK”
Son dönemlerde Kayseri’ye yapılan ziyaretleri de değerlendiren Özhaseki, Erciyes’e yapılan yatırımlarla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü bilgilendirdiklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Erciyes’e adeta aşık olduğunu ifade eden Başkan Özhaseki, “Cumhurbaşkanımız Erciyes’e aşık bir insan çok seviyor. Kendisi geldiğinde iki kez yapılan işleri göstermek açısından çıktık. Kısa bir süre önce temel atıp ta işlerin u seviyeye gelmesi kendisini son derece mutlu etti. Başka bir fikir vardı. Onu yerinde görmek amacıyla Erciyes’in gölet mevkisine bir kez daha çıktık. Sadece tatil köyü, kongre merkezi gibi bir yer olmasından ziyade Erciyes’i Davos gibi önemli bir merkez haline getirmeyi amaçlıyoruz. Bunun için de Büyükşehir Belediyesi olarak hazırlamış olduğumuz devlet konukevi projemiz var. Bu projemizi Sayın Cumhurbaşkanımıza gösterdik. Yurt dışından gelen devlet başkanları ve bakanlar düzeyindeki önemli insanların kalabilecekleri eski Türk evleri mimarisinde bir tarzda devlet konuk evi hazırlanıyor” şeklinde konuştu.

“BAŞKANLIK KONUTU OLMAYACAK”
Erciyes’e yapılması planlanan devlet konukevinin kesinlikle başkanlık konutu olarak kullanılmayacağının altını çizen Özhaseki, “Orası asla ve asla başkanlık konutu olmayacak. Bir gece bile kalmayacağım. Bu tip işlerin dışarıda bolca dedikodusu yapılır. Diğer büyükşehirler gibi bir konutumuz yok. Asla düşünmedik ve yaptırmadık. Sağ olsunlar bizden önceki başkanlarımız da bunu yapmamışlar. Bizler de yapmıyoruz. Bu Büyükşehir Belediyesi ile ilgili değil. Bu Erciyes’e yön vermek ile ilgilidir. Erciyes’i bir uluslararası arenaya açmaya çalışıyoruz. Türkiye’nin Davos’u olmak için bir hamle yapacağız. Şimdilik proje safhasındayız ve devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı