KİMDER, İMAM HATİP LİSESİNİ TERCİH EDENLERE

KİMDER, İMAM HATİP LİSESİNİ TERCİH EDENLERE

4 YIL BURS VERECEK

Kayseri İmam Hatip Mezunları Derneği Başkanı Ali Şahan yaptığı yazılı açıklama ile İmam Hatip Liseleisnde eğitim kalitesini artırmak adına bir takım faaliyetlerde bulunacaklarını duyurarak "6 - 14 Temmuz tarihleri arasında TEOG sınavına giren öğrenciler tercih yapacaklardır. Kimder olarak bu amaçla İmam Hatip neslini teşvik ve İmam Hatip Liselerinde eğitim kalitenin artması adına bazı faaliyetlerde bulunacağız. Bu kapsamda İmam Hatip Lisesini tercih edenlere 4 yıl burs vereceğiz" ifadesini kullandı?
Kısa adı Kimder olan Kayseri İmam Hatip Mezunları Derneği Başkanı Ali Şahan yaptığı yaılı açıklama ile lise tercihi yapacak öğrencilere çağrıda bulundu? İmam Hatip Liselerindeki eğitim kalitesini artırmak adına bir atkım girişimlerde bulunacaklarını vurgulayan Şahan sözlerini şöyle sürdürdü? "Bilindiği gibi 1997 yılı Şubat döneminde kesintisiz eğitimde İmam Hatip Lisesinin orta bölümleri kapatılmış ve katsayı engeli ile Kayseri İmam Hatip Lisesinin 16.000 olan öğrenci sayısı 2.000 lere düşmüş ve bazı okullar da öğrencisizlik sebebiyle kapanmıştı. 2012 yılında çıkan bir yasayla orta okullar yeniden açılmış, katsayı problemi de ortadan kalkınca vatandaşlarımız tarafından bu okullara teveccühle yönelme olmuştur"
Şahan açıklamasının devamında ilimizde eğitim veren İmama Hatip Okulları ve kapasiteleri konusunda bilgilendirme yaparak "Kayseri ili bünyesinde 16 orta okul müstakil olmak üzere toplam 26 ortaokul ve 20 İmam Hatip Lisesi eğitime hazır hale gelmiştir. 2014-2015 öğretim yılında ortaokullarda 6.000, liselerde 11.000 öğrenci olmak üzere toplam öğrenci sayısı 17.000 bulmuştur. Devletimiz vatandaşın taleplerine kulak vererek bu okulları eğitim ve öğretime kazandırmış ve ihtiyaçlarını da imkanları ölçüsünde karşılamaya çalışmaktadır. Erciyes Anadolu İmam Hatip Lisesi. Bu okul proje okulu olarak açılmıştır. Bir yıl hazırlık Arapça sınıfı vardır. Yatılı olup erkek öğrenci alınacaktır. İki sınıflık 68 öğrenci alınacaktır. Medine İmam Hatip Ortaokulu. Bu ortaokul Hisarcık mahallesinde açılacak olup özel mülakatla yatılı öğrenci alınacaktır. Öğrenciler hem İmam Hatip Ortaokulunda okuyacak hem de hafızlık yapacaktır? ifadesini kullandı?
Kimder Şube Başkanı Şahan açıklamasının sonunda gerçekleştirmeyi planladıkları eylem planı hakkında da bilgi vererek ? 1- İmam Hatip Lisesine kaydolan öğrencilerle hemhal olup onlara yardımcı olmaktır.
2- Ortaokullardan mezun olup Teog sınavlarında il merkezindeki Anadolu İmam Hatip Liselerine en yüksek puanlar kaydolan her okuldan 3 öğrenciye gerekli şartları muhafaza etmek kaydıyla 4 yıl burs verecektir." Diye konuştu?



'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor