KİMSENİN İTİKADI İLE OYNAMASINLAR

KİMSENİN İTİKADI İLE OYNAMASINLAR

İl Müftüsü Ali Maraşlıgil, bazı haber kanalları ve internet sitelerinde yer alan oruçla ilgili fetva niteliğinde ki haberlere tepki gösterdi.

. Ağzı olan konuşuyor diyen Maraşlıgil, “Dini kurumlarımızı ve dinsel ibadetlerimizi yıpratmamamız gerekiyor. Bu gibi haberleri etik bulmuyorum. Kimse de kimsenin itikadı ile oynamaya kalkmasın” dedi.

               

                İbadetlerde maksadın  Allah rızasını kazanmak olduğunu belirten İl Müftüsü Maraşlıgil, Allah için yapılan tüm ibadetlerin insanlara fiziksel olarak da birçok faydasının olduğunu söyledi. Haber ve İnternet sitelerinde oruç hakkında birçok yetkisiz haber olduğunun altını da çizen Maraşlıgil, “Bilinde konuşuyor bilmeyende konuşuyor, Ağzı olan konuşuyor. Din hakkında lütfen yetkili insanlar konuşsun. Devletin dini bir kurumu var. O kurum ülkenin dini otoritesidir. Otoritenin bulunduğu yerde herkes konuşuyorsa orada otoriteden bahsetmek mümkün olmaz. Dini kurumlarımızı ve dinsel ibadetlerimizi yıpratmamamız gerekiyor. Bu gibi haberleri ben etik bulmuyorum. “Allah Kur-an’da Allah bilir siz bilmezsiniz buyuruyor. Yaratan Allah oruç tut derken kulu tutamazsın diyor. Kul kime alternatif koyuyor. Sen tutmaz derken kiminle tartışıyorsun yani. Kime fikir beyan ediyorsun. Bunlara dikkat etmek gerekir. Allah-u Teala Hz. Oruç tutamayacak kişileri belirtmiş zaten. Bunlar belirtilmişken sağlıklı bir insanı bu ibadetten soğutacak açıklamalar yapmak düşman için kale surlarına gedik açmak manasına gelir. Geleceğimizin sağlıklı olmasını istiyorsak bu konuda hassas olmamız lazım.” şeklinde konuştu.

Batılıların orucun hikmetini çözdüklerini ve bu değerli ibadeti doping olarak yorumladıklarını da söyleyen Müftü Maraşlıgil, “Batılılar bugün Ramazan ve Oruç ibadeti Müslümanlar için çok büyük bir manevi dopingdir diyorlar. O dopingi alan insanı bir yıl boyunca yıpratamıyorsunuz. Bu dopingi siz bitirirseniz İslamı yıpratmak için kol gezen insanların ekmeklerine de yağ sürmüş olursunuz. Ayrıca peygamber efendimiz s.a.v. oruç tutun sıhhat bulursunuz buyurmuştur. Allah-u Teala ise oruç tutmak sizler için beden ve aklınız hayırlıdır diyor. Bazı insanlar çıkıp Müslümanlar cennete girecekler ama ehli kitaba inananlar da cennete girecek diyor. Bu cennet senin mi Allah’ın mı eğer ki cennet Allah’ınsa, Allah mümin olanlar girecek diyor. Burada müslümanlar kastediliyor. Ehli kitaba inanalar giremeyecek diyor. Bu sözlerdeki amacı anlamak mümkün değil. Dolayısıyla bu tip konuşan insanlar oruç hakkında da ileri geri konuşmasınlar. Kimsenin itikadı ile oynamasınlar. dedi.



Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti