KINAŞ YÖNETİMİ KURULU BAŞKANI ORHAN SAY:

KINAŞ YÖNETİMİ KURULU BAŞKANI ORHAN SAY:

?HAMDI KINAŞLA HİÇ BİR BAĞLANTIMIZ KALMADI?

Kınaş Yapı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Say şirket hizmet binasında bir basın toplantısı tertipleyerek kamuoyuna şirketin ortağı olan ve bir süre önce Fetullahçı Terör Örgütü´ne üye olmak suçundan ceza evine gönderilen Hamdi Kınaş ile hiçbir bağlantısının kalmadığını duyurdu. Say, yolarına firma ortaklarından Ali Galip Kalaycıgil ile devam edeceklerini belirterek Hamdi Kınaş ile 2015 yılında ortaklıklarını sonlandırdıklarını açıkladı?
Talas Belediyesi eski başkanlarından ve Kınaş Yapı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Say geçtiğimiz aylarda paralel devlet yapılanması davası kapsamında tutuklanan Hamdi Kınaş ile yollarını ayırdıklarını duyurdu. Şirket binasında tertiplenen kahvaltılı basın toplantısında medya mensuplarının karşısına geçen Say konu ile ilgili olarak şu bilgileri verdi. ?Vatanımız üzerine oynanan oyunlar ve terör lanetine karşı birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gereken günler yaşıyoruz. Kendine her zaman devletin yanında olmayı ilke edinmiş firma olarak bütün çalışanlarımız ile beraber bizler her zaman devletimizin birliği ve bütünlüğü için çalıştık, bundan sonrada çalışmalarımız bu doğrultuda yürüyecektir. Kamuoyunda ortağım Ali Galip Kalaycıgil ve benim ön plana çıkmadığımız ve şirket isminden dolayı firma sahibinin sadece Hamdi Kınaş olduğu algısı oluşmuştur. Şirketimiz geçmişte, Ali Galip Kalaycıgil, Orhan Say ve Hamdi Kınaş olmak üzere 3 ortaklı bir firma olarak ticari faaliyetlerine devam etmiştir, bildiğiniz gibi ortaklarımızdan Hamdi Kınaş kişisel görüşleri çerçevesinde bulunduğu faaliyetlerden dolayı hakkında paralel yapılanma davası sebebi ile tutuklama kararı alınmıştır ve yargılanmasına devam edilmektedir. Şirket faaliyetleri dışında üye olduğumuz kurumlar, görüşlerimiz ve kararlarımız tamamen kişisel fikirlerimizi içermektedir ve firmamızın sorumluluğu dışındadır. Firma ortakları olarak Ali Galip Kalaycıgil ile ben beraber yola devam etmekteyiz ve Hamdi bey ile 2015 yılı içerisinde görüş farklılıkları sebebi ile yollarımız ayrılmıştır. Hamdi Kınaş, bu tarihten itibaren firmamız ile hiçbir alakası kalmamıştır. Hamdi Kınaş bey´le yolların ayrılmasından sonra kendisinin görev yaptığı ve dahil olduğu davaya konu olmuş bütün STK´lar ve dernekler ile firmamızın ilişiği kesilmiştir. Geçmişte bir dönem ticari hayatına Say&Kınaş inşaat olarak devam etmiş olan firmamız Milliyetçi Hareket partisinden Talas belediye başkanlığı vazifesi ile seçilmiş olmamdan dolayı firma ismini Kınaş inşaat olarak değiştirmiştik ve bu tarihten itibaren firma ismimiz KINAŞ olarak devam etmiştir. Hamdi Kınaş bey´in şirketimizden ayrılmasından dolayı bu tür yanlış algıyı bertaraf etme adına kısa süre içerisinde değerli müşterilerimizin de görüş ve önerilerini alarak şirket unvanını ve markamızı değiştiriyoruz yeni logo konusunda çalışmalarımız devam etmekteyiz. 2016 yılında şu an ikincisine başladığımız ses getirecek 6 yeni projemiz ile Kayseri´de yatırımlarımıza devam edeceğiz.?
Basın toplantısında medya mensuplarının sorularını´ da cevaplayan Say, ?Paralel Yapılanma ile ilgili devletimizin aldığı kararlara saygı duyuyor ve devletimizin yanında olduğumuzu belirtiyoruz. Ayrıca MHP´li biri olarak ta terör konusunda hükümete tam desteğiz. Daha önce belediye başkanlığı dönemim oldu ama ortaklarımızın üçü de değişik fikirde olabilir Hamdi bey´de Ak parti´liydi fikir ayrılığımız devam etti ama biz bunu iş hayatına hiç yansıtmadık ancak son dönemlerde devletimizin aldığı kararla paralel yapılanmayla ilgili yapmış olduğu çalışmayla Hamdi bey´de bir cemaat içerisinde görev yapıyordu GESİAD´da başkanlık yapıyordu bu olayın ardından ortaklığımızın doğru olmadığını belirttik, kendiside ben ayrılmak istiyorum diyerek ayrıldı. Paralel yapılanma içerisinde ne kadar bulundu bilemiyoruz davası devam etmekte biz tutuklanmadan önce 2015 yılında ayrılmıştık. Paralel yapılanma ile ilgili devletimizin aldığı kararlara saygı duyuyor ve devletimizin yanında olduğumuzu belirtiyoruz.?
HABER: SÜLEYMAN ERDOĞAN



Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı