KİRALIK KONUT FİYATLARI TAVAN YAPTI

KİRALIK KONUT FİYATLARI TAVAN YAPTI

EV BULMAK HER GEÇEN GÜN ZORLAŞIYOR

Yurt genelinde olduğu gibi ilimizde de kiralık konut bulmak her geçen gün biraz daha zorlaşırken, kiralık konut fiyatları tavan yaptı. Yaşan bu gelişmenin sebeplerini ortaya koymak üzere ilimiz emlak sektörü temsilcileri ile görüşen haber ekibimiz gördü ki emlak sahipleri fırsatı ganimet bilip fiyatlara fahiş zamlar yaparken, konut arzındaki daralmanın en büyük sebebi olarak yoğun göç ve mülteci akını gösteriliyor.

Yurt genelinde olduğu gibi ilimizde de kiralık konut bulmak her geçen gün biraz daha zorlaşırken, kiralık konut fiyatları tavan yaptı. Peki endişe verici bu tabloyu oluşturan nedenler neydi? İşte İlimizde gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren firma temsilcilerinin tespitleri ile kiralık konut arzındaki darlamanın nedenleri:

Can Seyhan ( Akdamar Emlak – Satış Müdürü)  “Şehrimiz aşırı bir şekilde göç alıyor inşaat malzeme fiyatları yükseldi. Diğer yandan konut kredi faiz oranları da yüksek.  Haliyle yatırımcı kiralık daire için  daireye yatırım yapmıyor.  Bunların hepsi bir araya geldiğinde  kiralık dairede büyük bir sorun teşkil etti. 3 aydır şehrimizde  kiralık daire bulmakta hem öğrencilerimiz, hem de  yeni evlenen çiftler  zorluk yaşıyor. Müşterilerimize kiralık daire konusunda rahatlık ile yanıt veremiyoruz. Özellikle öğrencilerimiz daire bulmakta aşırı zorlanıyor.  Hatta bir çok öğrenci velisi çözümü kredi çekerek öğrencisine daire almakta yolu buluyor.  En çok tercih edilen yer Talas mevki yoğunluk orada genellikle. Daire fiyatları 3+1 / 1500tl civarında geçtiğimiz yıla oranla bu yıl kiralık daire fiyatları neredeyse yüzde yüze yakın bir artış oldu.”

Mehtap Yakupoğlu ( Remax Gayrimenkul Danışmanlık – Gayrimenkul Danışmanı)

“Kiralık daireye biz kara borsa diyoruz bugünlerde. Daire satıyoruz  kiraya vermek istiyor kiraya vermek istediğinde aynı gün verebiliyoruz.  Çünkü sırada bekleyen 15 müşterimiz var. Ev sahipleri normalde standart olan kira  900 ise şuanda ki durum dayanarak fiyatları afaki tutarlarda yükselttiler   biz bile rahatsızız bu durumdan. 3+1 daire 900tl civarındaydı şuanda 1500tl civarında lüks daire olursa 3000tl oluyoré

Çakır Doğan (Çakır Emlak Sahibi) :  “Bugünlerde kiralık daire bulmak çok zor.  Biz bile kiralık daire bulamıyoruz emlak sektörü olarak. Suriyeliler var, yeni gelen göç var, öğrenciler içinde çok zor bir durum ve kiralık daireler çok pahalandı. 500tl olan kiralık evler 1000 tl oldu. Özellikle şehir merkezine yakın bölgelerde kiralık daireler tercih ediliyor.  Fevzi çakmak mahallesi’ nde  3+1 daire fiyatı 500tl iken kira bedeli 1000tl istiyorlar”

HABER:   C.ÜSTEN



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”