Kırım ve Rusya´da 400 milyon dolarlık iş hacmi

Kırım ve Rusya´da 400 milyon dolarlık iş hacmi

Kayserilileri bekliyor - Kayseri Rusya ve Kırım´da kaldığı yerden devam ediyor

Rusya-Türkiye arasındaki sorunların giderilmesinin ardından Kayseri-Moskova-Akmescit hattında ticaret ve yatırım hareketliliği tekrar başladı. Karadeniz Ekonomik İşbirliği Rusya Ulusal Konseyi´nin Anadolu Temsilcisi İlter Sağırsoy, Rus heyeti temsilcisi Mikhail Kriski ve beraberindeki heyetle önümüzdeki hafta, İstanbul ve Bodrum´da 400 milyon dolarlık hacimli işleri, kaldığı yerden başlatacak kararlar almak üzere bir dizi toplantı yapacak.
Karadeniz Ekonomik İşbirliği Rusya Ulusal Konseyi´nin Anadolu temsilcisi olan İlter Sağırsoy, Rusya ile ilişkilerin eskisinden daha iyi olacağına dikkat çekerek, ? Kırım ve Rusya´da 12 sektörde yaklaşık 400 milyon dolarlık yatırım için görüşmeler ve işbirliğinde son noktaya gelinmişti. Birkaç şirket değişikliğiyle kaldığı yerden ve daha da gelişmiş olarak işler devam ediyor.? dedi.
Rusya-Türkiye arasındaki sorunların çözülmesinin ardından yeni bir sürece girilmesinin ardından bir açıklama yapan Keib Rusya Ulusal Konseyi Anadolu Temsilcisi İlter Sağırsoy, Kayseri için Rusya ve Kırım pazarlarında eskisinden daha büyük pazarlar açıldığını hatırlatarak şunları söyledi:
?Geçen 9 aylık sürede, gerek hizmet gerekse ticaret ve özellikle de inşaat ve de gıda sektörlerinde Türkiye´nin yerine koymaya çalışılan ürünlerin ve markaların, ülkelerin hiçbiri Türkiye´nin yerini gerçek manada tutmadı. İnşaat, telekomünikasyon ve haberleşme, çelik kapı, mobilya, keçe, elyaf, bebek bezi ,kanatlı hayvan entegre tesisleri, alışveriş merkezleri, seracılık ve turizm konularında yaklaşık bir senedir bu bölgede girişimlerimizle işleri bir noktaya getirmiştik. Uçak kazasıyla, akamete uğrayan ilişkiler şimdi eskisinden daha da iyi bir noktaya geldi. Çoğu şirket oralarda yapılanmıştı ve bir kısmının da banka kredileri daha çıkmıştı. Şimdi bu şirketlerin bir kısmını değiştirmekle birlikte diğerlerine yenilerini de ekleyerek yolumuza devam ediyoruz. İnşallah çok yakında temel atma ya da hizmete açma gibi törenlerle ülkemizi oralarda temsil edeceğiz. Bu arada tüm Kayserili işadamlarımızı da bu 400 milyon dolarlık pazardan ve neredeyse hazır hale gelmiş işlerden yararlanmaya ve pay almaya davet ediyoruz. ?
Sağırsoy önümüzdeki hafta İstanbul ve Bodrum´da iki ayrı önemli toplantı yapacağını hatırlatarak, ?birliğimizin Rusya tarafındaki Başkan düzeyindeki temsilcisi olan Mikhail Kriski ve beraberindeki heyetle görüşmelere başlıyoruz. Her iki taraf içinde hayırlara vesile olsun inşallah, Eylül ayı içinde yeni bir yönetim ve heyetle sonuca imza atmak üzere ve belki de temeller atmak üzere Moskova ve Kırım a gideceğiz? dedi. Sağırsoy, yeni oluşturulacak heyet ile Eylül ayın ortalarında, Moskova ve Akmescit´e ziyarette bulunarak bir dizi görüşmeler yapıp, işlerin başlaması için belirlenen eylem planına imza atacak.


Haber Kaynak : İHA

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları