KIRTASİYECİLER AVM´LERDEN DERTLİ?

KIRTASİYECİLER AVM´LERDEN  DERTLİ?

Kırtasiyeciler, kırtasiyecilikle ilgisi olmayan ve birbirinden farklı sektörlerin kırtasiye ürünleri satmasının, kırtasiyeciliği bitme noktasına getirdiğini iddia ederek şikayetlerini sıralıyorlar?

Yeni eğitim  yılı için geriye sayım devam ederken  veliler  çocuklarının okul ihtiyaçlarını  tamamlamak üzere  Çarşı ? Pazar  dolaşmaya  devam ediyor?  Velilerin  kırtasiye alışverişleri için ağırlıklı olarak  büyük alış- veriş merkezlerini  tercih ediyor  olmaları ise  kırtasiyecileri  çileden çıkartıyor?  Kırtasiyeciler, kırtasiyecilikle ilgisi olmayan ve birbirinden farklı sektörlerin kırtasiye ürünleri satmasının, kırtasiyeciliği bitme noktasına getirdiğini iddia ederek  şikayetlerini  sıralıyorlar? 

2017 ? 2018  eğitim  öğretim  yılı  18 Eylül  Pazartesi sabahı çalacak olan ders zili  ile start  verecek? Bayram telaşını üzerinden atan veliler  şimdide çocuklarının  kırtasiye ve okul ihtiyaçları için çarşı Pazar dolaşırken  gelişmelerden  en çok rahatsızlık duyanlar hiç şüphesiz kırtasiyeci esnafları oldu?

Zira  onlar  müşterilerini  büyük  alış-veriş merkezlerine  kaptırmış olmanın  kızgınlığı ile duruma isyan ediyorlar?

Yaz sezonunda kitap ve kırtasiye satışlarının düşmesi nedeniyle esnafın durgun bir dönem geçirdiğinin altını çizen Kitap ve Kırtasiyeci  esnafı  sektörün senede 5-6 ay iş yaptığının  altını  çizerek  ?Eskiden kırtasiyecilik güzel bir işti. Şimdi kırtasiyecilikte çeşit kat kat artmasına, yeni ürünler raflardaki yerini almasına rağmen eski işi yapamıyor, eski ciroya ulaşamıyoruz. Geçmiş yılların çok altında bir ciromuz var. Türkiye´de eğitim sisteminde hemen her yıl yaşanan değişiklikler, başta kırtasiyeciler olmak üzere eğitim sektöründeki firmaları etkiliyor. Kalem, defter, silgi, çanta, boya çeşitleri ve benzeri kırtasiye ürünlerinin fiyatları geçen yılla aynı. Büyük marketlerin kurduğu kırtasiye stantlarındaki fiyatları ise bizimkinden çok daha yüksek? ifadesini  kullanıyorlar?

Yazın öğrenciler olmadığı için işlerin doğal olarak düştüğünü de hatırlatan kırtasiyeciler   ?Biz de bu nedenle deniz malzemesi satıyoruz. Marketler ve ucuzluk pazarlarından pastamız iyice bölündü. Sattığımız birçok şeyi satamıyoruz. Oyuncak bile satamıyoruz. Öğrenciler varken biz fotokopi çekerek ayakta durmaya çalışıyoruz. Yazın balık malzemesi satıyoruz. AVM´ler sektörün en büyük sorunu. Bir hareketlilik var gibi gözüküyor şimdilerde fakat içi boş bir kalabalık. Raftan bir şey satmıyoruz. Marketler kamyonlar ile satış yaparken biz ise raftan bir tek bir şey satamadan dükkan kapattığımız gün oluyor.  10 yıl sonra kırtasiyenin ismi kalacak fakat içerisi değişecek. Kırtasiye malzemesi değil, farklı şeyler satacağız.? Diye konuşuyorlar?

HABER: C.ÜSTEN



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor