KIŞ GELDİ, YAKACAK DERDİ BAŞLADI

KIŞ GELDİ, YAKACAK DERDİ BAŞLADI

YAKACAK ALMAYANLAR ACELE ETMELİ

   Kışın gelmesiyle birlikte, evinde soba kullananların yakacak derdi de beraberinde geldi. Vatandaş odun-kömür alabilmek için fiyatları merak ediyor. Haber ekibimiz sizler için odun-kömür piyasasının nabzını tuttu. Fiyatlar çok ta iç açıcı değil.
Kış geldi artık soğuklar iyice kendini hissettirmeye başladı. Evi sobalı olan kesim de odun kömür telaşına çoktan düşmüş durumda. Peki hala yakacağını temin etmeyen vatandaşları ne gibi bir fiyat bekliyor. Haber ekibimiz, vatandaşlarımız için odun-kömür piyasasını araştırdı. Durum çok ta iç açıcı değil. Kömür fiyatları geçen seneki gibi ama odun fiyatları bir hayli zamlanmış.
Kömürcüler sitesinde bir esnafı kömür fiyatlarının yüksek olmadığını söyleyerek şöyle konuştu.
?Kömür fiyatlarda herhangi bir değişiklik yok, geçen sene 2.100 tl civarında seyretmişti, doların seçimlerden sonra düşmesiyle birlikte, bir gevşeme bekliyoruz ama bu çok afaki rakamlar olmayacak, cüzi bir miktar bekliyoruz sadece. Ancak kış geldiği için hava şartları artık daha zor tabi bu da nakliye maliyetine eklenecektir. Alacak kişilerin yağış başlamadan almaları faydalı olur.?
Kömür fiyatları normal ama, olmazsa olmaz odunun fiyatı ise, umduğumuz gibi çıkmıyor. Geçen seneye oranla %30 daha pahalı. Sebebini ise, esnaftan öğrenelim; ?Odun piyasası bu sene çok yüksek sebebi ise, benim şahsi görüşüm; Orman İşletmeleri bu yıl çok fazla kesim yapmadı, dikili ağaç kesimine öncelik tanıdılar, bu yüzden odun bu yıl sorun olmaya başladı. Bu saatten sonra düşeceğini sanmıyorum, artık ormana girmek sorun olur, kış mevsimi başladı. Geçen sene odun fiyatları tonu 300-350 lira civarında seyrederken, bu yıl 400-450 lira arasında değişmektedir.?
Fiyatlar ne olur bilinmez ama kış şartları daha da ağırlaşmadan yakacak ihtiyacını karşılamayan vatandaşın bir an önce almasında fayda var.
HABER: M. EMRE KİPMAN



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti