KIŞ HAZIRLIKLARI BAŞLADI

KIŞ  HAZIRLIKLARI  BAŞLADI

?İMECE USULÜ´ KIŞLIK YİYECEKLER HAZIRLANIYOR

Ağustos  ayının son günlerini  yaşarken sonbaharın ayak sesleri duyulmaya başladı bile? Çetin kış günlerinin  de habercisi  olan sonbahar mevsimi  Anadolu insanı için aynı zamanda  kışa hazırlık sürecidir de?  Bu hazırlıkların en önemlilerinden  olan  turşular , salçalar, kışlık yufka ekmekler  hazırlanmaya başlanırken  haber ekibimiz  Yenişehir mahallesinde  kışlık yufka ekmek yapan  hanımları sizler  için görüntüledi?

Ağustos  ayının son günlerini  yaşarken sonbaharın ayak sesleri duyulmaya başladı bile? Çetin kış günlerinin  de habercisi  olan sonbahar mevsimi  Anadolu insanı için aynı zamanda  kışa hazırlık sürecidir de?  Eylül ayı ile birlikte start verecek olan  sonbahar mevsimine sayılı günler kala kadınlarda kış hazırlığı telaşı başladı. Günün ilk ışıklarıyla birlikte hazırlıklarına başlayan kadınlar imece usulü olarak her gün bir kişinin kışlık yufka ekmeğini sac  ateşinde pişiriyor. Akşam saatlerine kadar süren pişirme işleminin ardından yufkalar kurutulmaya bırakılıyor. Kurutulan yufkalar soğuk kış günlerinde yufka ekmek  ve  börek olarak pişirilerek tüketiliyor. Hazırlanan yufkalarla pişirilen börekler kış sofralarına ayrı bir lezzet katıyor.

İmce  usulü  kışlık  ekmek pişirdiklerini söyleyen Yenişehir Mahallesi  sakinlerinden Hatice Yıldız, "Bir gün bana başka bir gün diğer komşulara yufka yapacağız. Burada imece usulü kışa hazırlık yapıyoruz" derken Gürcü Sarıyıldız ise "Sabahtan kalktım ocağı yaktım komşuları çağırdım ekmek yapıyoruz burada. Komşulara, eşe dosta bir gün bana bir gün onlara yapıyoruz. Kışın da dondurucuya koyuyoruz daha sonra çıkarıp, kızartıp yiyoruz. Herkes evinde yapıyor hazırlığını yapıyor işte bu şekilde katlayıp poşetlere koyuyoruz. Dolaplara koyuyoruz kışın da yiyoruz" diye konuştu.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"