KIŞ LASTİĞİ ZORUNLULUĞU BAŞLADI

KIŞ LASTİĞİ ZORUNLULUĞU BAŞLADI

KIŞ LASTİĞİ TAKMAYANLARA 625 LİRA CEZA KESİLİYOR?

2012 yılından bu yana uygulanan kış lastiği zorunluluğu başladı. Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçları kapsayan uygulama 1 Nisan 2018 tarihine kadar geçerli olacak. Uygulama ile kış lastiği kullanmadığı tespit edilen ticari araçları 625 TL para cezası bekliyor. 1 Ocak 2018´den sonra ise ceza 715 TL olarak uygulanacak.

1 Nisan 2018 tarihine kadar geçerli olacak olan ve şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçları kapsayan kış lastiği uygulaması 1 Aralakı  2017 tarihinde  start verirken   uzmanlar  yol ve yolcu güvenliğini sağlama için  hava sıcaklığı  yedi derecenin altına düştüğünde kış lastiği kullanılmasını öneriyor ve güvenli sürüş için  şu tavsiyelerde  bulunuyorlar?

-Kış aylarında yaz lastiklerinin yol tutuşu yaz aylarına göre daha düşük olduğu için. sürücülerin karlı ve buzlu zeminde düşük hızda seyretmesi gerekirken , kış lastikleri zorlu hava koşullarında zemine daha iyi tutundukları için yaz lastiklerine göre durma mesafesini de yarı yarıya düşürdüğü için kış lastği taktırmak  can ve mal güvenliği  için elzemdir?

-Aracınıza  takacağınz  kış lastiklerinin aynı marka ve desen olması sizlerin faydasına olacaktır?

-Aracınızın lastik hava basıncını kış mevsimi şartlarına uygun olarak ayarlayın.

-Hava basıncının araç üreticisinin belirttiği ölçüde olmasına özen gösterin. Özellikle aynı aksa aynı desen lastiklerin takılması araç dengesi için son derece önemlidir.

-Güvenliğiniz için, araç üreticinizin tavsiye ettiği ebatlarda lastikleri tercih edin.

-En iyi sürüş kalitesini devam ettirmek için jant genişliğinizi değiştirmeyi düşünebilirsiniz. Ancak bu kararı vermeden önce bir uzmandan destek almayı ihmal etmeyin.

-Arıza durumunda, otoyol kenarlarındaki ?Acil Durak´ alanlarına gidin ve mümkün olduğunca sağa park ederek dörtlü flaşörlerinizi yakın.

-Akü kontrolünün yapılması ve radyatördeki suyun donmaması için mutlaka antifriz kullanın.

-Silecek suyunuzun cam yıkama sistemini sıfır dereceye kadar donmaktan koruyan alkol içermeyen bir silecek sıvısı olmasına özen gösterin.

-Kış mevsimi yol şartlarında takip mesafesine, yüksek hızda seyretmemeye, ani fren ve hızlanmadan kaçınmaya ve kısa farları sürüş esnasında sürekli açık tutmaya dikkat edin.

-Yola çıkmadan önce çocuk koltuklarının uygun şekilde yerleştirildiğinden emin olun ve güvenli şekilde bağlandığını kontrol edin.



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor