KIŞ VE LODOSLU HAVALARA DİKKAT

KIŞ VE LODOSLU HAVALARA DİKKAT

MMO BAŞKANI FENER UYARDI

Makina Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Ersin Fener, soğukların etkisini göstermeye başlamasıyla artan ısınma ihtiyacının kurallara göre ve dikkatli şekilde karşılanması gerektiğini vurgulayarak ?Özellikle lodosun güçlü estiği rüzgarlı havalarda soba gazı zehirlenmelerine imkan vrmemeyecek tedbirleri alalım? değerlendirmesinde bulundu?
Metorolojinin soğuk ve rüzgarlı havaların yaklaştığını haber verdiği şu günlerde rüzgarlı havalar konusunda da dikkatli olunması gerektiğini ifade eden Makine Mühendisleri Odası Kayseri Şubesi Başkanı Ersin Fener; ısınmada kullanılan katı ve gaz yakıtlarına ilişkin soba ve diğer cihazların usulüne uygun şekilde kullanılması gerektiğinin altını kalın çizgilerle çizerek ?Karbonmonoksit zehirlenmelerinin neden olduğu ölümlerin önüne geçilmesi alınacak tedbirlerle mümkün olabilir? ifadesini kullandı?.
Soğukların kendini hissetirmesi ile karbonmonksit zehirlenmelerine ilişkin haberlerin de gelmeye başladığını hatırlatan MMO Şube Başkanı Fener , her yıl benzer olayların yaşanmasının üzücü olduğunu vurgulayarak ? Neyazık ki Doğalgaz kullanımında yıllık kontrol ve denetimler yasal bir zorunluluk haline gelemedi. Bu durum abonelerin duyarlılığına bırakıldı. Oysa gaz dağıtım şirketlerinin periyodik kontrol ve denetimleri yapması için yasal bir düzenlemeye gidilmesi gerek. Bu durumun önemi her geçen yıl biraz daha kendini belli etmekte? ifadesini kullandı?
Standartlara uygun baca kullanımı ve bunların da her sezon en az bir kez temizlenmesinin zorunlu hale getirilmesi gerektiğinin altını çizen MMO Şube Başkanı Fener, sözlerinin devamında bunun da denetlenmesi gerektiğinin altını çizdi?
Sözlerinin sonunda denetimlerin de yaptırımlara bağlanması gerektiğine dikkat çeken Fener, karbonmonoksit zehirlenmeleri başta olmak üzere ev kazalarının İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamına alınmasının gerekliliğine işaret ederek noktayı koydu?
HABER: M.Emre Kipman



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”